Fórum a rezsicsökkentésről

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

A színházterem megnyitására volt szükség a nagyszámú résztvevő elhelyezésére

A csökkenő lakossági terhekről, a rezsicsökkentés aktuális és jövőbeni helyzetéről rendezett lakossági fórumot a Fidesz XVII. kerületi szervezete ma este a Vigyázó Sándor Művelődési Házban.
A rendezvényt eredetileg a Fórumteremben bonyolították volna le, ám a nagyszámú érdeklődő miatt a színháztermet megnyitására volt szükség. Dunai Mónika, a Fidesz választókerületi elnöke, az est házigazdája meg is köszönte a művelődési ház rugalmasságát.
 
\"\"
 
Szatmári Kristóf előadását tartja. Az asztalnál: Riz Levente polgármester és Dunai Mónika választókerületi elnök.
 
A rendezvény főszónoka Szatmári Kristóf volt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Előtte Dunai Mónika és Riz Levente polgármester is elmondta gondolatait a rezsicsökkentéssel kapcsolatban.
Mindhárman megerősítették, az Orbán kormány ezen az úton halad tovább, s további terheket vesz le a lakosság válláról.
Szatmári Kristóf kiemelte, már nem csupán a bankok és a nemzetközi nagyvállalatok különadója jelent példát más európai országoknak a lakossági terhek enyhítésében, amit a magyar példa nyomán tizenhárom ország kormánya vezetett be, szintén a hazai minta alapján nemcsak a magánnyugdíj pénztárak tagjait vonzza vissza az állami rendszerbe a lengyel kormány, de legfrissebb hírek szerint az angol Munkáspárt éppoly módon képzeli el a rezsicsökkentést, ahogy azt Magyarországon megvalósítják.