Fenke doktor kisgyerekként szívesen pancsolt volna a Csicsergő Óvoda új medencéjében

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

A pancsoló vízpermetezését – mint képünk mutatja – lábbal lehet működésbe hozni. Felvételünkön az operatőr éppen azt videózza. S mint látható, a lábhoz közeli, sötétebb kék háromszögből spriccel ki a hűsítő vízsugár. A gyerekek már a meleg nyárvégi napokon sikeresen kipróbálták.

Pancsolómedencét avattak ma délután a Csicsergő Óvodában. A szemre is tetszetős létesítmény dr. Fenke Ferenc választókerületében, a képviselő egyéni képviselői keretének hathatós támogatásával valósult meg, közel egymillió forintból. Az avatáson jelen volt mások mellett Fohsz Tivadar alpolgármester és Dunai Mónika bizottsági elnök.
Fenke doktor beszédében kiemelte, őszintén sajnálja, hogy az ő gyerekkorában nem volt ilyen kellemes, nyári, hűsítő alkalmatosság, ugyanakkor őszintén örül annak, hogy a mai gyerekek élvezhetik a pancsoló előnyeit.  
Nagyné Szabó Etelka intézményvezető a részletekről szólt. – A felújításra szoruló, betonfelületű pancsolómedencét megtisztították, majd négy centiméter vastag öntött gumiburkolat került a medence betonfelületére. A vállalkozó a régi elemeket vegyítette az újfajta technológiával, amely víztakarékos, lábbal működtethető. A gyermekeket – a párakapuk működéséhez hasonlóan – langyos vízpermet éri, mely nem veszélyezteti egészségüket, és kellemes érzetet nyújt a nagy melegben. A pancsoló a nyár végére elkészült, így a nagy melegben már tudták használni gyermekeink. Örömünket növelte a medence környékének füvesítése, rendezése, melyet a vállalkozó térítésmentesen valósított meg.
Több éves álmunk vált valóra. Húsz évig működött a pancsolómedencénk. Nagy szomorúsággal kellett tudomásul vennünk, hogy már nem felel meg az európai uniós jogszabályoknak, ezért nem használhatjuk. Először bontásban gondolkodtunk, majd zuhanyozásra alkalmas lehetőségekben. Sokáig nem találtunk olyan megoldást, ami formailag és anyagilag is megfelelt volna. Az elmúlt tanévben alapítványunk felvállalta a szomszédos játszótér felújítását. E közben találkoztunk Kis Lászlóval, a Színrelép Kft igazgatójával, akitől tanácsot kértem az udvar rendezésében. A sok ötlet mellett a medence felújítására is volt ajánlata, ami újszerű, egyedi megoldásnak tűnt. Az tetszett benne a legjobban, hogy a meglévő medencét nem kellett elbontani, ennek rekonstrukciója valósult meg – mondta végezetül Nagyné Szabó Etelka intézményvezető.