Cilinderes lovasok a Naplásnál

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

 
Tudósítónktól
 
A Naplás-tónál működő lovardában vasárnap, szeptember 1-jén reggel 8-tól egy ménesnyi lovon és pónin – az eddigi nevezések szerint a fedett futószáras pályán és a két díjlovas négyszögben – 160 programot mutatnak be a BASF Talentum Kupa és a Magyar Poni Klub Szövetség közös díjlovas minősítő versenyére érkezők. Egy zadari horvát csapat és egy német pónis lovas révén a nemzetközi lesz a verseny, amelyre a XVII. kerületből a legnagyobb létszámban az Akadémia Póni Klub lovasai készülnek.
Miután a következő héten Pilisjászfaluban rendezik az idei utánpótlás bajnokságot, sok lovasnak főpróba illetve az utolsó minősülési lehetőséget jelenti a most vasárnapi programjának százalékos eredménye. Ebből következően az utánpótlás élvonala fog indulni, közöttük például Rákoscsabáról a Pál Apostol Általános Iskola és Gimnázium tanulója, Kékesy Kitty Cintia, aki legutóbb a hortobágyi országos bajnokság gyermek kategóriájában a IX. helyen végzett.
A több száz lovas és kísérő ellátásáról a Keresztúr Étterem gondoskodik, a győztesek egyedi „lovas” tortáit a csömöri Auchan Áruház cukrászai készítik.