Ismét kedvelt szabadidős központ lehet a megújult Akácvirág utcai játszótér

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

A gyerekek nem bírtak magukkal. Már a sajtótájékoztató alatt birtokba vették a játszótér játszóeszközeit. Felvételünkön: Gehner Csilla kommunikációs munkatárs mellett dr. Fenke Ferenc, Petrőczy Dániel önkormányzati képviselő, Riz Levente polgármester és Nagy Dóra, a Kőrösi Iskola igazgató helyettese.

Újabb közösségi közreműködéssel felújított játszóteret adtak át a gyerekeknek tegnap délután Rákosmentén, az Akácvirág utcában. A Kőrösi Iskola Human-I. Alapítványa által szervezett munkálatok során új játszóeszközök kerültek a térre, kicserélték a homokot a homokozókban, megjavították a kerítést, új kapukat szereltek föl. Mint köszöntőjében Riz Levente polgármester utalt rá, ez a huszonnyolcadik játszótér, amelyet az általa vezetett önkormányzat 2006 óta felújított.
Akkor, huszonnyolc évvel ezelőtt még szerettek is kijárni az iskolából a gyerekek, a tanárok ide kicsit levegőzni – emlékezett vissza Nagy Dóra, a Körösi Iskola alsó tagozatért felelős igazgatóhelyettese. Fás játszótérnek hívták. A területen ma is buján lombosodnak a bőséges árnyékot adó fák. Aztán, az évek során – ahogy elrettentő képzavarral olykor mondani szokták – elszállt felette az idő vasfoga, azaz a rendszeres karbantartás híján a három évtizede új, vonzó közösségi létesítmény fokozatosan megkopott, látogatói elmaradtak. Néhány éve azonban újraindult felújítási folyamat üstökére tegnap került föl a korona. A gyerekek birtokba vették a régi-új játszóteret.     
A fejlesztés Rákosmente Szociális célú városrehabilitációs EU pályázaton nyert pénzéből valósult meg, miniprojekt keretében. A konstrukcióban az önkormányzat biztosítja a forrást – ez esetben hárommillió forintot –, akárcsak a közelmúltban átadott Egészségház, illetve a Kaszáló utcai játszótér felújításnál, amit a helyiek – szülők, pedagógusok, környéken élő polgárok – közössége hasznosít megújított játszóterek formájában.
Riz Levente elmondta, a XVII. kerületi megoldásokat a forrást biztosító szervezet jó példaként népszerűsíti más városrészek közösségei számára, mintegy elismerve, hogy Rákosmentén jól mennek ezek a dolgok.
Nagy Dóra ígéretet tett, hogy vigyázni fognak a megújult játszótérre. Elmondta továbbá, hogy már sokkal többen járnak ki, mint korábban.
Reméljük, ismét rendszeresen élettel telik meg az Akácvirág utcai játszótér.
Ezt nagy örömmel nyugtázta dr. Fenke Ferenc és Petrőczy Dániel, akik a városközpont két körzetének önkormányzati képviselői. Személy szerint is sokat tettek azért, hogy a környék szabadidős terei és más létesítményei karban legyenek tartva, illetve megújuljanak.