Szeremley Huba volt a vendége jótékonysági borestnek tegnap

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

A pohárban és a mikrofonnál egyaránt Szeremley. Az előbbi rizling, utóbbi Huba.

Szeremley Huba, az ismert borász volt a vendége és támogatója tegnap este a dr. Bényi Zsolt önkormányzati képviselő által rendezett jótékonysági borestnek, amelyet ez alkalommal is hagyományosan a Remény Alapítvány megsegítésére rendeztek. Az 1990-ben létrehozott Remény Alapítvány a kerületi rászorultak számára nyújt támogatást. Mint Bényi Zsolt bevezetőjében elmondta, a támogatást kizárólag természetben, tüzelő, gyógyszer, élelmiszer formájában adja a szervezet, amire a helyi rászorulóknak nagy szüksége van. Ezért köszönetet mondott az est támogatást nyújtó vendégeinek, illetve Szeremley Hubának, aki a borokat, illetve Adonyi Józsefnek, aki a Vigyázó-Podmaniczky Kastély egyik szép termét bocsátotta rendelkezésre a rendezvény helyszíneként.
A most 73 éves Szeremley Hubáról köztudomású, hogy vagyona a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerint 20,5 milliárd forint. Élete kalandregénybe illő, ám az elmúlt hét évtizedet mégsem akarja papírra vetni. Iránban a sós tengervízből próbált édesvizet készíteni, „zöldítette” – nem is eredménytelenül – a sivatagot, Nigériában pedig még ma is működik Hubát néven az a klinika, amelyet ő alapított, és a működését a mai napig finanszírozza. A nagyközönség ennek ellenére leginkább borászként ismeri és emlegeti Szeremley Hubát. A tegnapi esten kalandos életéből fölelevenített néhány epizódot.

A Remény Alapítvány jótékonysági borestjeinek – eddig harmincat szerveztek az elmúlt tizenöt évben. 1998 tavaszán rendezték az elsőt a Rojik Étteremben. A bőkezű vendéglátó akkor is Szeremley Huba volt. Azóta ötévente jött el Rákosmentére, így a tegnapi a negyedik találkozása volt a helyi támogatókkal.

A jótékonysági boresten részt vett dr. Piláth Károly, Szabó Tiborné és Virág Mihály önkormányzati képviselő is.