Közlekedésbiztonsági e-book a gyermekek biztonságáért

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

A közlekedésbiztonságot évek óta szem előtt tartó, különböző CSR akciókkal szorgalmazó KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület a közelgő Gyermeknap alkalmával úgy döntött, egyedi kiadvánnyal készül e fontos napra. Egy maga nemében egyedülálló, a kicsiket a biztonságos közlekedésre felkészítő, elektronikus kiadványt készítettek, amely a www.kobe.hu/ebook (Katt ide!) https://www.kobe.hu/ebook/linkről bárki által hozzáférhető.
Dr. Zámbó Ákos, a KÖBE vezérigazgatója úgy nyilatkozott, az e-book megalkotásában az vezérelte őket, hogy a gyermekek közlekedésbiztonságát egyre sürgetőbb feladatnak látják. „Egyesületünk úgy érzi, nem nézheti tétlenül, hogy évente több mint ezer (2011-ben 1580) gyermek sérül meg közlekedési balesetben. A hivatalos szervek a KRESZ módosításával mennek a problémák elébe. Úgy érezzük Nekünk is van tennivalónk, van lehetőségünk tenni ez ügyben.”
A KÖBE a közlekedésbiztonsági e-book megalkotásával és közzé tételével nemcsak munkatársait, ügyfeleit, hanem valamennyi kisgyermekes családot szeretné segíteni abban, hogy tudatosan fejlesszék gyermekeik közlekedési kultúráját, ismereteit. A kiadvány abban nyújt segítséget a gyakorló szülőknek, hogy milyen módszerekkel, milyen ismeretet osszanak meg gyermekeikkel, hogy felelős, tudatos közlekedőként, biztonsággal érjenek célba.
A kiadvány és a hozzá kapcsolódó, oktatási intézmények és más cégek számára is hasznos dokumentumok elektronikus úton érhetőek el, tölthetőek le, a KÖBE szerveréről: www.kobe.hu/ebook.
A vezérigazgató az e-book hasznossága kapcsán úgy fogalmazott; „Bízunk benne, hogy valamennyi családban, ahova eljut a kiadványunk, hasznosnak találják majd azt, és használatával a közelgő szünidő talán kisebb közlekedési kockázatokat jelenthet a gyermekeknek.”