Lovasroham a szemetelők ellen

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

Horváth Tamás alpolgármester Lepke nyergében készülődik az akció megindítására

Rákosmente Önkormányzata – helyi szervezetek összefogásával – második alkalommal szervez két napos közös akciót a kerület kiemelt természetvédelmi területén ma és holnap. Erről tartottak sajtótájékoztatóval egybekötött eligazítást a Merzse-mocsár bejáratánál délután.
A Merzse-mocsár megóvására szervezett komplex természetvédelmi programban Rákosmente Önkormányzata, a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányság, a Mezei Őrszolgálat, a Delta Polgárőrség, a helyi vadásztársaság, az erdőgazdaság képviselői, illetve a külterületi földtulajdonosok vesznek részt. Segíti a munkát Bobák Attila vadász is, aki Lepke nevű lován érkezett az esemény helyszínére. Az összefogás célja az illegális hulladéklerakás illetve a fa- és terménylopás megakadályozása és egyéb jogsértő cselekmények megszüntetése.
 
\"\"
 
Horváth Tamás és Krammer György Zsolt a polgárőrök, a közterület-felügyelők, a rendőrök sorfala előtt ismerteti az akció célját
 
Horváth Tamás alpolgármester elmondta, az önkormányzat erejéhez mérten minden eszközzel segíti a rend megtartását, megteremtését. A belterületek mellett gondot fordít Rákosmente külterületeire is, ahova a városlakók kirándulni, jó levegőt szívni járnak, a földterülettel rendelkezők pedig gazdálkodni. A rend, a tisztaság, a tulajdonbiztonság szavatolása mindenkinek közös érdeke., hangsúlyozta az alpolgármester.
Krammer György Zsolt rendőr ezredes kiemelte, rendkívüli jelentősége van ennek a széleskörű összefogásnak. Ez azt üzeni a rossz gondolatokat fejükben forgató elkövetőknek, hogy ne tegyenek rosszat a környezet, a tulajdon rovására, mert nem érdemes. A közbiztonság megtartása érdekében a nagytöbbség szövetséges a károkozókkal szemben. Akiket ha fülön csípnek, nagyon pórul járnak.
A szervezők jelezték, az akciót a következő hetekben, hónapokban rendszeresen megismétlik.