Ismét csicsergő játszótér hivogat a Kaszáló utcában

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

Mókás műsor a Csicsergő ovisok előadásában a játszótéravatón

Megújult a Kaszáló utcai játszótér. A Csicsergő Óvoda vezetőjének, munkatársainak, a szülőknek, környékbeli lakosoknak összefogásával ölthetett új köntöst a 2005-ben megépült, s azóta meglehetősen leamortizálódott szabadidős hely a lakótelep szívében.

Mint Riz Levente polgármester ma délutáni köszöntőjében a birtokbaadási ünnepségen utalt rá, a Szociális célú városrehabilitáció Rákosmentén című pályázat keretében nyert komplex pályázat egy eleme a Kaszáló utcai gyermekpark, amelynek megújítását három millió forintért végzett el az itt élő közösség. A szaknyelv társadalmasításnak nevezi az akcióterületen – még egy „nagyszerű” terminus technikus – végzett fejlesztés e formáját, ami lényegében annyit tesz: mennél többen vesznek részt a környékről a megvalósításban, annál többen érzik magukénak a produktumot, annál többen féltik, óvják, vigyáznak rá azon a területen, amelyre a megpályázott fejlesztési lehetőség vonatkozik. Ami rá is fér a megújított színes világokra, hiszen nincs annál nagyobb pazarlás, mint ha drága pénzen létrehozunk valamit, majd azt hagyjuk tönkretenni.
A polgármester utalt rá, a Szociális célú városrehabilitációs projekt keretében újul meg a városközpont hat tízemeletes épülete, a kivitelezési munkálatok éppen a jövő héten kezdődnek, ennek révén lesz új ruhája a Népkertnek, készül el a sétány a Vigyázó Sándor Művelődési Ház és a Földműves utca között. S lesznek további felújított játszóterek is, például az Akácvirág és az Egészségház utcában, illetve készül az erdei tornapálya a Rákos-patak menti kerékpárút mentén.