Új bajnok a II. Ecser Open-en

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

Indulók és támogatók egyaránt nagy számban voltak az idei teniszversenyen az ÁBV Teniszklub rákoskeresztúri sporttelepén

Az időjárás csaknem meghiúsította a II. Ecser Open amatőr tenisztorna május 18-i rendezvényét. Az éjszakai eső feláztatta a pályákat, így a kilenc órai kezdés odalett. A főszervezők, Sztancsik Csaba és Antal Lajos azonban nem hagyta annyiban a dolgot. Korán kimentek a pályára, lesöpörték a salakról az itt-ott tócsává nőtt vizet. S bár egy éjszaka körbeküldött sms-ben a verseny halasztásáról értesítették a benevezetteket, a már reggel felragyogó nap sugarai és a szervezők odaadó pályakarbantartó munkája révén mégis sikerült megtartani a végül nagyszerűen sikerült sportrendezvényt.
A lapunkban is közölt felhívás nyomán megtelt a keret, tizenhat páros nevezhetett, s nevezett is. A családtagokkal, hozzátartozókkal együtt több mint ötven ember töltötte ragyogóan a szombatot a rákoskeresztúri ÁBV teniszklub ligetes pályáján a Home Center csendes utcácskájában.
A csapatok korra és nemre való tekintet nélkül állhattak rajthoz. Fiúk-lányok vegyesen, öregfiúk és – ha lettek volna – öreglányok is üthették volna a labdát. A jelen lévő hölgyek azonban kivétel nélkül fiatalok és csinosak voltak, a résztvevő férfiak nagy örömére.
 
\"\"
 
Az Ádám-testvérek. József (64), Ödön (62), illetve Pál (72) és István (67) alkotott egy-egy csapatot.

A verseny meglepetését is hölgy közreműködéssel okozták. A tavalyi győztes, a Szilágyi Károly-dr. Simon Szilveszter páros kapitulált a Szabó Norbert-Török Emese kettős teljesítménye előtt. Így Szilágyi Károly, Ecser alpolgármestere, a verseny fővédnöke csapattársával együtt kénytelen volt sportszerűen gratulálni a legjobbaknak, jóllehet nagyon fenték a fogukat az idén először átadásra került díszes vándorserlegre. Ez azonban most nem jött össze.
A végül 11 órától elindult verseny a sporttelep mind a négy pályáján zajlott. S amíg a csapatok mérkőztek, a tavalyi szakácsteljesítménye alapján idén is jó okkal meghívott Bojtok György és párja nekilátott a verseny végén tálalt, hihetetlenül jól sikerült ételek elkészítéséhez. Székelykáposzta, sertéspörkölt és halászlé főtt a bográcsokban a Zádor Hús Kft. támogatásnak köszönhetően.
A nagyszámú felajánló egyike Fehér István (59) volt. Rákoskerten lakik, de Ecseren született, s elköltözése óta is ezer szállal kötődik a faluhoz. Ott élnek rokonai, barátai. Természetes volt, hogy a hívó szóra jön játszani, és támogatást is nyújt. Családi vállalkozása pékségeket és cukrászdákat üzemeltet Zuglóban, ennek révén a versenyzők bőségesen el voltak látva különböző ízesítésű rétesekkel, briósokkal, pogácsával, másféle sós süteményekkel. Fehér István tizenöt éve teniszezik a barátaival. Korábban fociztak, játszottak az ecseri öregfiúk csapatában is. Az évek számának gyarapodásával azonban sportágat váltottak. Az ÁBV teniszklubban télen-nyáron játszanak, szerencsére a sátor alatt is kitűnőek a feltételek. – Mozogni kell! Ez nem szólam, ez az ember egészségmegőrzésének egyik fontos eszköze! – foglalja össze a lényeget Fehér István.
Antal Lajos (46) főszervező civilben szintén rendezvények szervezésével foglalkozik: gyógyszerészeknek, orvosoknak kongresszusokat, továbbképzéseket. Az Ecser Open-t tavaly először a Gödöllő Open mintájára, válaszként szervezték meg, miután a gödöllőiek meghívták oda az ecseri sporttársakat játszani. Így vissza tudják hívni őket. Nagy álmuk, hogy Ecseren is legyen teniszpálya, de anyagi lehetőségek hiányában arra egyelőre várni kell. A főszervezők kettőse, a Sztancsik-Antal páros végül a tizenegyedik helyen végzett.
A verseny indulói között korelnökök voltak az Ádám-testvérek. József (64) és Ödön (62), illetve Pál (72) és István (67) alkotott egy-egy csapatot. Csodálatos volt nézni, ahogy a nem mai Ádám-"gyerekek" mozogtak a pályán. Frissen, tele derűvel, életkedvvel, sportszeretettel. Van köztük nyugalmazott gazdasági szakember, vállalkozó, ketten pedig különböző oktatási intézményeket vezettek aktív korukban. Tizenketten voltak testvérek, ma már – sajnos – rajtuk kívül csak egy lánytestvérük van az élők sorában. A nagycsalád minden évben egyszer összejön, hetvenhatan vannak. – Népesebb a család, mint egy kisebb lagzi vendégserege, mondja nevetve Ödön. Szeretetben, összetartásban élnek, ami a mai világban példaértékű lehet mindenki számára. A két páros a mezőny első felében végzett: Pál és István nyolcadik, József és Ödön ötödik lett.
József és Ödön a versenyzők szavazatai alapján elnyerték továbbá a Legszimpatikusabb Csapat díjat. – Nagyon tetszik az Ecser Open. Látszik, hogy a szervező munka, a támogatók begyűjtése sok erőfeszítést igényel, mondja Ádám József. A jó hangulat, a sport mellett a baráti kapcsolatok erősödéséhez is nagymértékben hozzájárul az esemény. – A tenisz jobbá teszi az embereket! – húzza alá a rokonszenves sportember.
 
\"\"
 
A tavalyi győztesek: Szilágyi Károly és dr. Simon Szilveszter, középen Gál Zsolt polgármesterrel
 
Dr. Simon Szilveszter (37) tavaly a győztes páros tagja volt, idén meg kellett elégedni a harmadik hellyel. – Nem szívesen, de beletörődtünk a vereségbe – mondja mosolyogva. Az erdélyi származású doktor Budapesten él. Reumatológusnak tanult, szakvizsgát azonban nem tett. Orvosi tanácsadóként dolgozik egy gyógyszergyártó cégnél, ami jobban szolgálja családja jövőjét. Hobbi szinten csontkovácsként éli ki az egyetemi évek alatt szerzett gyógyító ismereteit.
 
\"\"
 
Az idei nyertesek a vándorserleggel: Török Emese és Szabó Norbert
 
Az eredményhirdetésre este hét után került sor. Addigra kiürültek a bográcsok is. A szép kupák, az első háromnak járó érmek, az oklevelek hiánytalanul odakerültek a gazdáikhoz. Barta Zoltán, Ecser jegyzője a délután folyamán látogatta meg a versenyzőket, Gál Zsolt polgármester pedig végig kint volt a sportnapon. A verseny nyitásakor ő köszöntötte a társaságot, és alkonyatkor ugyancsak ő adta át a díjakat, illetve a tombola nyereményeket.

A III. Ecser Open jövő májusban minden bizonnyal ismét várja a hagyományápoló sportembereket, hozzátartozókat, családtagokat.