A legjobb nyolc közé verekedte magát a Rákosmente

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

A legjobb nyolc közé jutott rákosmentiek narancssárga mezben. Ezúttal tudósítónk – Horváth Tibor – is kivívta a csapatba kerülés jogát. A fényképen az álló sor szélén, Riz Levente polgármester mellett látjuk őt. 

A Vasas Fáy utcai Sportközpontjában Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) sportért és ifjúságért felelős államtitkára nyitotta meg az V. Budapesti Kerületek Focitornáját, amelyet idén is a PromoSport Kft. rendezett. A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is nagy szükség van a labdarúgást és a testmozgást népszerűsítő ilyen és ehhez hasonló szabadidős sporteseményekre.
A létesítményben egy időben négy műfüves labdarúgópályán mérkőzhetett meg 19 budapesti kerület és a Fővárosi Önkormányzat csapatai.  Az egészséges életmód jegyében a helyszínen ingyenes szűréssel is várták a focibarátokat és minden, magára odafigyelő polgárt.
Rákosmente csapata a csoportjában, a körbeveréseknek köszönhetően, az első helyet szerezte meg, miután az utolsó körben látványos játékkal oktatta Zugló csapatát (4-0). Az egyenes kieséses szakasz már kevésbé alakult fényesen, egy balszerencsés góllal alulmaradtunk Rákospalota csapatával szemben a negyeddöntőben (0-1). Az előző évek sikereinek fényében az előttünk álló átigazolási szezonban érdemes lesz frissíteni a kereten.
\"\"Az angyalföldi tornát a korábbi négy vetélkedés házigazdája, Óbuda-Békásmegyer csapata nyerte. Ez egyben azt is jelentette, hogy a „pesti oldal” egymást követő három tornagyőzelme után 2013-ban most egy budai kerület vitte el a pálmát.
A polgármesterek közül Bácskai János (Ferencváros), Papcsák Ferenc (Zugló) és Riz Levente (Rákosmente) voltak jelen.
 
Papcsák Ferenc és Riz Levente – mint felvételünkön látható –
a zöld gyepen is összefutottak, játszottak egymás ellen
 
 
Kép, szöveg: Horváth Tibor