Az utolsó hegycsúcs – filmvetítés a Vigyázóban pénteken

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"
Vigyázó Sándor Művelődési Ház

1173 Budapest, Pesti út 113. Telefon: 256-4626

 

\"\"


2013. május 10. 18.00 óra

 

Az utolsó hegycsúcs – filmvetítésAz utolsó hegycsúcs

Színes, feliratos spanyol dokumentumfilm bemutatása

80 perc, 2010.rendező: Juan Manuel Cotelo

forgatókönyvíró: Juan Manuel Cotelo

operatőr: Alexis Martinez

producer: Manuel de Cominges, Antonio Torres, Javier de Silos

vágó: Alexis Martinezszereplő:

Pablo DominguezAz utolsó hegycsúcs (La última cima) című film egy spanyol katolikus pap, Pablo Dominguez életét mutatja be, aki 2009-ben hegymászóbalesetben halt meg. A filmben megszólalnak családtagjai, barátai, tanárai, tanítványai, akik Pablóval kapcsolatos személyes élményeiket mesélik el, és megtudhatjuk róla, hogy olyan humoros, élettel teli személyiség volt, aki megtalálta a hangot gyerekekkel, fiatalokkal, idõsebbekkel, hívõkkel és ateistákkal egyaránt.

A film rövid interjúk formájában felvillantja az utca emberének véleményét is olyan ma divatos elõítéletekkel teli témákkal kapcsolatban, mint például a papság, egyház, cölibátus, gazdagság és az imádság. Az alkotás nem ragad le Pablo személyénél, hanem a szereplõk és az õ megnyilatkozásait bemutatva egyfajta képet kapunk arról is, hogy mi a boldogság, lehet-e boldog, aki szenved, van-e teljes élet, mi a halál… És mindezt megragadó képekkel, zenével, spanyolos lendülettel tárják elénk az alkotók.

A film már a premier hétvégéjén, ráadásul mindössze 4 kópiával elérte az elsõ helyet a spanyol mozikra esõ nézettséget illetõen.A 18.00 órakor kezdődő nyilvános filmvetítés előtti

bevezető gondolatok: Tampu-Ababei József plébános

Budapest-Rákosliget Magyarok Nagyasszonya plébániabelépő: diák   400 Ft

              felnőtt 500 Ft