Hírek a Pál Apostol Iskolából

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

Tavaszi Szépítő nap. Munkában kicsik és nagyok.

 

A tél az idén sokáig kimutatta foga fehérjét, ezért az első időpontra tervezett iskolai Szépítő nap a Pál Apostol Katolikus általános Iskola és Gimnáziumban még váratott magára. Április 20-án azonban gyönyörű napos idővel ajándékozott meg a tavasz minden szoros kedvű szülőt, pedagógust, gyermeket. A Szülői Szervezet vezetője, Nagy Tiborné és annak tanári képviselője Hagemann Péterné jóvoltából szép számmal jelentek meg az iskola udvarán a segítők a kert és a belső terek rendezettebbé tétele érdekében. Lelkes és kitartó munka folyt: kerítésfestés, szemétszedés, gereblyézés, talicskázás, virágültetés, játékok, padok festése, komposztaprítás, a sportpályák körüli részek rendbetétele, az iskola felső folyosójának festése. A nap vége felé egy közös bográcsozás mellett jóleső beszélgetés után zárult a nap.
A szervezők hálásak azoknak, akik ott voltak, és az iskola szépítésében segítettek. A kert, a pálya, a kerítés, az iskola falai a résztvevők kezeinek nyomát is dicséri majd. Az a legszebb, hogy a gyerekek is ültették el a sok virágot, fát, s gyönyörködhetünk benne sokáig. A tanulók és szüleik összefogásának köszönhetően valóban rendezettebbé, tisztábbá és virágosabbá vált a Pál Apostol Katolikus általános Iskola és Gimnázium.
 
—————————————————-
 
A Pál Apostol új csillagai
 
Lehetsz színész, zenész, poéta, bohóc vagy akrobata! Így toborozta a Pálos Csillag Születik című iskolai tehetségkutató ki mit tudját a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium plakátja.
Idén harmadik alkalommal rendezték meg a versenyt mintegy 40 szereplő közreműködésével. A fellépőknek lehetőségük volt megmutatni három percben tehetségüket. A díjazottak között volt nyolcadikos gitáros, aki megzenésített verseket adott elő, nyolcadikos gimnazistacsoport, akik saját koreográfiájukat mutatták be Jézus, a megmentő címmel. Volt továbbá egyéni mazsorett is, de kémiai kísérletekkel is állt versenyző színpadra.
Ez alkalommal a versmondó fellépők mellett, egyéni és csoportos hangszeres produkciókat is hallhattunk, táncosok mellett pedig három osztály is megmérette magát dalukkal, jelenetükkel.
Ebben az évben is Hagemann Péterné és Jamriskó Mária szervezte meg a versenyt, és a zsűri tagjai Horváthné Vincze Judit igazgatónő mellett a tantestületből kerültek ki, akikhez csatlakozott az idei diákigazgató, Szőllős Bori.