Elhunyt dr. Horváth Mihály

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

 
\"\"Rövid betegség után, 58 éves korában március 2-án váratlanul elhunyt dr. Horváth Mihály szülész-nőgyógyász.
Négy éves kora óta élt Rákosmentén. Előbb Kerten, onnan költözött a család rákoshegyi otthonukba. A városrészt nagyon szerette, lokálpatriótaként sohasem fordult meg a fejében, hogy elköltözzön innen.
Alapozó iskoláit itt végezte. Előbb a Kossuth, majd a Laborcz (ma Podmaniczky János) Iskola következett. A Fürst Sándor (ma Balassi) Gimnáziumban érettségizett, aztán jött a Semmelweis Egyetem, amelyet summa cum laude végzett el 1978-ban. Volt urológus a Jánosban, sebész a Honvéd kórházban. Szülész-nőgyógyászként 1980-tól Kerepestarcsán kezdett dolgozni, 1996-tól a Fővárosi Szent István Kórházban folytatta a munkát. Mindene volt a hivatás. Harminchárom év alatt több mint hétezer kisgyermek – köztük két imádott unokája – világrajövetelét segítette.
A család: felesége, itthon élő fia az utolsó pillanatig mellette volt. A vészjósló hírre még a másik, külföldön dolgozó fia is hazarobogott, az utolsó lélegzet előtt még tudtak beszélgetni a kórházi ágyon. Szemét felesége karjaiban hunyta le örökre. Házastársa dr. Köllner Pálma gyermekorvos.
Nem készült a halálra. Amíg egészsége engedte, dolgozott. Nem vett tudomást betegségéről. Tervei voltak, ám ezek már nem válhatnak valóra.
Temetése március 12-én, egyházi szertartás szerint lesz a Pestszenterzsébeti temetőben 13.15 órakor. (Cím: Bp. XX., Temető sor)