Rákosmente Polgármesteri Hivatala épületén is lobog a székely zászló

  \"\"\"\"\"\" \"\"\"\"

\"\"

Budapest Főváros XVII. kerülete is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek részeként az anyaországi települések szolidaritásukat fejezik ki az erdélyi falvakkal, városokkal, akik számára a román állam nem engedélyezi nemzetiségi szimbólumuk méltó elhelyezését, használatát.
A székely lobogót Riz Levente a kerület polgármestere tűzte ki a rákosmenti Városháza épületére, ezzel is kifejezve kiállását a székelyföldi települések mellett.
Mint emlékezetes tavaly év végén a Kovászna Megyei Törvényszék törvénytelennek ítélte, hogy Uzon község polgármesteri hivatalára Románia és az Európai Unió zászlaja mellett a székely zászlót is kitűzték.
Tegnap Adrian Jean Andrei, Hargita megye prefektusa hivatalos átiratban szólította fel a megyei települések polgármestereit, hogy távolítsák el településükön a közintézményekről a székely zászlót.
2011 óta a XVII. kerületben az egyszerűsített honosítási eljárásának köszönhetően közel 700 fő tett magyar állampolgársági esküt, köztük számos erdélyi magyar ember.
Rákosmente 1993-tól kezdődően baráti kapcsolatot ápol a Hargita megyei Gyergyószentmiklós településsel, melyhez testvérvárosi kapcsolat is fűzi, ezért a kerület vezetése szolidaritását, támogatását fejezi ki a székely zászló kifüggesztésével.

Rákosmente Önkormányzata