Életre szóló gondozás az Idősek Házában

 

\"\"

Az Idősek Háza. Az épület sarkán a Madárdomb Gyógyszertárral.
 
Az aranyhalak téli álmukat alusszák. Talán még horkantanak is olykor a – nyáron tavirózsákkal pompázó – kerti tó mélyén a Madárdombon, az Idősek Háza udvarán. Az Idősek Háza 2000 óta gondozza lakóit a budapesti XVII. kerületi Uszoda utca 3. szám alatt..
A csendes, pihenő övezetben, busszal is kényelmesen megközelíthető környezetben fekvő épületben hatvanöt lakó 25-36 négyzetméteres, összkomfortos, mikrohullámú sütővel, hűtővel ellátott apartmanokban él.
Az egy és kétszemélyes lakosztályok idevárják új lakótársaikat.
Az elhelyezés magas szintű, kényelmes. Igény szerint még ezt is lehet fokozni, személyre szabottabbá lehet tenni. Huszonnégy órás szaknővéri szolgálat vigyázza az itt élők mindennapjait. Mellette rendszeres orvosi ellátás, az állapotnak megfelelő, egyénre szabott gondozás. Napi háromszori főétkezés kapnak az idősek. Az ételt saját konyhában, helyben főzik. Házias, orvosi elrendelés alapján diétás ételek.
Csoportos és egyéni sportfoglalkozások, gyógytorna; manikűr, pedikűr, fodrász a házban. Az épületben orvosi, fogorvosi rendelő működik, gyógyszertár üzemel. Uszoda a szomszédban.
 
\"\"
Tóth Ferencné
 
 
– A tornát nagyon szeretem. Délelőttönként jól megmozgat, és egy kis beszélgetés is jól jön közben a társakkal! – mondja Tóth Ferencné, a Füzesabonyból beköltözött 82 éves asszony. – Hoztam a bútoraimat, kedvenc tárgyaimat is. Amikor belépek, olyan érzésem van, mintha az otthoni szobámba érkeztem volna – mondja.
A nővérek aranyosak. Nincs fluktuáció, összeszokott, kipróbált szakszemélyzet dolgozik együtt. Az ellátás teljes körű, az ápolás életre szóló, innen senki nem kerül az elfekvőbe.
Közös ünnepeket is tartanak.
– Tagja vagyok az Idősek Háza énekkarának, és a karácsonyi ünnepünkön verset is mondtam. Nagyon jó volt megtanulni! – idézi fel az ünnepet Tóth Ferencné. Köszöntik a születésnaposokat is, s jól érzik magukat a farsangi mulatságon.
A térítési díj rugalmas, részletei a honlapon megtekinthetők. A honlap címe: www.madardombidosekhaza.hu (A tartalom megtekintéséhez katt ide!) Telefon +36 1 253 0961.
A gondos ápolásnak, a ház kényelmének köszönhetően még többen itt laknak azok közül, akik tizenhárom évvel ezelőtt, az Idősek Háza megnyitásakor elsőként beköltöztek.
Jöjjenek, éljenek a Madárdombon önök is! Nem bánják meg!