Friss rendőrségi hírek!

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

Rákosmente szolgálatában

Január 02-án 11:30.órakor a Kucorgó térnél a Pesti úton Maglód irányába haladó, közlekedési szabálysértést elkövető Maglódi lakost igazoltattak a rákosmenti járőrök A járművezetőnél nem voltak okmányok, ezért adatainak megállapítása céljából előállítottuk. A személyazonossága megállapítása után, az elkövetett közlekedési szabálysértésre tekintettel 15.000.-Ft-os helyszíni bírsággal elbocsátva.  

Az elmúlt héten a mentőszolgálat munkatársai a betegek ellátása során több alkalommal kérték a rákosmenti rendőrök segítségét.
Rákosmenti rendőrök segítettek a mentősöknek egy kerületi lakosnak a korházba történő szállításában. Az illető a családtagjaival veszett össze, majd a lakásban található bútorokon vezette le az indulatát. Az illető a mentősök a Bajcsy Zsilinszky kórházba szállították. 

Egy családi veszekedés során öngyilkossággal fenyegetőzött egy kerületi lakos. A személy megfékezéséhez a mentősök a kerületi járőrök segítségét kérték, majd ezt követően az illető beszállításra került a lakhely szerint illetékes kórházba.

Öngyilkossággal fenyegetőzött az a kerületi lakost, akit erősen alkoholos állapotban rendőrjárőri kísérettel szállítottak a mentősök a lakásából az Erzsébet Kórház pszichiátriai osztályára. Az illető „felfegyverkezve” késsel fenyegetőzött, valamint tartani lehetett attól, hogy a fenyegetését beváltja, vagy a családtagjaiban, esetleg a szomszédokban, vagy azok anyagi javaiban kárt tesz.

Bűnügyek, melyekből okulhatunk, tanulhatunk
 
Január 03-án hajnali 02:00.óra körüli időben a Rákoskerten lévő családi házak egyikének nyitva felejtett bejárati ajtaján surrant be egy ismeretlen tettes. A besurranó tolvaj a lakásban rövid kutatást végzett, melynek eredménye képen eltulajdonította a sértett női kézi táskáját, benne az összes személyi irataival, valamint több mint 500.000.-Ft készpénzével együtt.

Felhívjuk a tisztelt kerületi állampolgárok figyelmét arra, hogy a besurranásos lopásokat, vagy az illetéktelen személyeknek a lakásingatlanokba történő bejutásait, a magánlaksértéseket, továbbá az egyéb vagyon elleni bűncselekményeket megelőzhetik azzal, ha az ingatlanjaik bejárati ajtóit minden esetben kulcsra zárják.   
Ne adjanak esélyt a betörőknek, a besurranó tolvajoknak arra, hogy kihasználják az Önök hanyagságát, nemtörődömségüket, vagy netán figyelmetlenségeiket, és Ők a nyitott ingatlanokba akadálytalanul bejuthassanak.

Január 05-én 14:00.órakor a kerületünk hipermarket áruházának biztonsági szolgálatmunkatársai értesítette hatóságunkat, mert egy vásárló hamisnak látszó 5.000,-Ft-os bankjeggyel akarta kifizetni az áruit, de a fizetésnél a pénztáros észrevette, hogy a bankjegy nem eredeti. A vásárlót kihallgattuk, a bankjegy lefoglalásra került.  

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a készpénzes fizetésekkor minden esetben ellenőrizzék le az Önöknek visszaadott váltópénzt. Amennyiben kételkednek a fizetőeszköz valódiságában, úgy azonnal értesítsék a rendőrséget a 107-es rendőrségi, vagy a 112-es segélyhívó számon, ezen kívül a bejelentéseiket megtehetik a 06-1-253-2340, illetve a 06-1-253-2312-es telefonszámokon is, ahol nem kell hosszas kapcsolással a kezelő jelentkezésére várniuk.

Január első napjaiban egyRákoshegyilakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki december 22-e és január 05.-e közötti időben betörte a hétvégi házának ablakát, azon keresztül behatolt az ingatlanjába, és – mivel mást nem talált -, onnan 1 üveg orosz pezsgőt tulajdonított el. A járőröknek elmondta, hogy december 23.- a körüli időben -az esetet megelőzően néhány héttel-, már történt betörés az ingatlanjában. Ekkor is egy ismeretlen elkövető hasonló módszerrel jutott be a hétvégi házba, akkor „csak” 5db doboz sört tulajdonított el.

Egy háziorvos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki január első napjaiban, ismeretlen helyen, ismeretlen módszerrel, rongálás nélkül kinyitotta a személygépkocsija csomagtartóját, és onnan eltulajdonította 1db életmentő gyógyszereket tartalmazó barna színű orvosi táskáját, valamint 1db khaki színű, egyéb orvosi felszereléseket és műszereket tartalmazó kézi táskáját. A két táska, valamint az azokban tárolt orvosi eszközök együttes értéke meghaladja a több 100ezer Ft-ot..
A sértett elmondta még, hogy a gépjárműjével a fenti napon több kerületben a házi betegeit látogatta meg, a gépkocsiját, annak csomagtartóját minden esetben bezárta.

Felhívjuk a tisztelt gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a járműveik utasterében, de még a csomagtartóban sem– soha ne hagyjanak értéket. A fenti eset is elkerülhető lett volna, ha a gépkocsi vezetője betartja a felhívásban tett ajánlatunkat.

Balesetek
 
Szilveszter napján reggel fél 8 órakor riasztották a rákosmenti járőröket a Baross út – Bélatelepi út kanyarjában lévő kiserdőhöz, ahol feltehetően egy közlekedési balesetben felborult személygépkocsi található. A járőrök a megadott címen egy „fejtetőre fordult” személygépkocsi mellette találták a könnyebb sérüléseket elszenvedő járművezetőt, aki kérdésükre elmondta, hogy Ő maga kért telefonon segítséget a rendőrségtől. A baleset körülményeivel kapcsolatban a gépjárművezető elmondta, hogy a XVII. kerületből, a XVIII. kerület irányábaközlekedett, gondolatai elkalandoztak, valamint a kanyart a megengedettnél nagyobb sebességgel közelítette meg, így azt már nem tudta bevenni, ezért hajtott be a kanyart szegélyező erdős területbe. A gépjárművezetőnél elvégzett alkoholszondás ellenőrzés negatív eredményt mutatott, így Őt a könnyű – 8 napon belül gyógyuló– sérüléseire tekintettel a mentősök a Bajcsy Zsilinszky Kórházba szállították.
 
Felhívjuk a gépjármű vezetők figyelmét arra, hogy lehetőleg kipihent, nyugodt, alkohol és egyéb befolyásoló szertől mentes állapotban vegyenek részt a közúti közlekedésben. A gyermekeiket az életkorukhoz, a testméretükhöz kiválasztott gyermekülésben, biztonsági övvel becsatolva szállítsák. A járműben utazók az elindulás előtt kapcsolják be a saját biztonsági öveiket, és erre figyelmeztessék az utastársaikat is, mert egy esetleges baleset esetén ezzel a néhány másodperces mozdulattal akár mások életét is megmenthetik.   
Ezúton hívjuk fel a közlekedésben résztvevő gépjárművezetők figyelmét arra, hogy nyári gumival lehetőleg ne vegyenek részt a közúti közlekedésben. Figyeljék az aktuális napi időjárási jelentéseket. Elindulás előtt minden esetben ellenőrizzék le a gépjárműveik műszaki állapotát, különös képen a fékek, a futómű, a kormány, a fénytechnikai berendezések, valamint az ablaktörlő lapátok műszaki állapotára, az ablakmosó tartályoknak fagyálló folyadékkal történő feltöltésére. Ne száguldozzanak, kerüljék a hírtelen kormánymozdulatokat. Ha hosszabb, esetleg több száz kilométeres vidéki útra indulnak, ajánlatos, hogy minden esetben legyen a járműveikben meleg takaró, termoszban forró tea, az üzemanyag tartályokban megfelelő mennyiségű üzemanyag. Ezen kívül az autóban ajánlott, hogy legyen legalább 1 személynél mobiltelefon, hogy azzal kommunikálhassanak, vagy azzal segítséget tudjanak hívni.
 
Ezen kívül felhívjuk a tisztelt gépjármű vezetők figyelmét arra, hogy elinduláskor és folyamatos haladáskor minden esetben vegyék figyelembe azt a tényt, hogy a hideg időjárás miatt megváltoztak az útburkolati viszonyok, a járművek gumiabroncsainak tapadási képességei, így az eddig megszokott sebesség helyett, a fokozott elővigyázatosságú kisebb sebességgel közlekedjenek.
 
Szerencsés kimenetelű autóbusz-személygépkocsi közlekedési balesetéhez riasztották újév napján a kora reggeli órákban a rákosmenti rendőröket. A bejelentés szerint a Kereszttúri felüljárón a belváros irányába haladt át egy buszjárat, és eddig ismeretlen okokból a felüljáró végénél műszaki meghibásodás miatt az út szélén parkoló, utas nélküli személygépkocsi hátuljába hajtott. A baleset során senki nem sérült meg.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy sürgős rendőri intézkedést igénylő bejelentéseiket – a 107-es rendőrségi, és a 112-es segélyhívó számokon kívül – megtehetik a 06-1-253-2340, illetve a 06-1-253-2312-es telefonszámokon is, ahol nem kell hosszas kapcsolással a kezelő jelentkezésére várni.