Vastaps és titok az RLB utószilveszterén

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

A „titoktartó” Abaházi Csaba átszellemülten énekel. Mellette a zenekar tagjai szorgosan dolgoznak a sikerért. Használt-e a megöntözés: A pártos honfivér? A publikum vastapssal válaszolt a szó szoros értelmében költői kérdésre. 
 
Nagyszerű utószilveszteri bulit tartott az RLB (Riz Levente és Barátai) Zenekar tegnap este a Csekovszky Árpád Művelődési Házban. Sok fiatal fiú és lány élvezte a keményebb ritmusokat és a lágy dallamokat. Az RLB fellépésén a városrész képviselő-testület is reprezentálta magát Rózsahegyi Péter személyében.
Jelezte érkezését egy meglepetésvendég is, Szever Pál a Class FM zenei szerkesztője is. Szever Pál – mások mellett – arról nevezetes, hogy egy rádióállomásnál dolgozik a zenekar frontemberével, Abaházi Csabával. Hosszú ideje nagyszerű kapcsolatban vannak, ám azt nem tudta róla, az RLB Zenekar énekeseként is rendszeresen a nyilvánosság elé áll. A nagy titokra Ecseren derült fény tegnap délelőtt, ahol Szever Pál a II. Ecser Böllérfesztivál ital-zsűrijében töltött be illusztris szerepet. A böllérversenyen nemcsak az ételeknek volt ítészgrémiuma, hanem a nyakoljaknak is. Itt töltött be vezető kóstoló szerepet a rádiós. Az ecseri illetőségű zenei szerkesztő megígérte a Tizenhetedik Online-nak, hogy este meglepi Abaházi Csabát a Csekovszkyban.
A meglepi azonban sajnos elmaradt.
Okát nem tudni.
Annyi azonban bizonyos, hogy Szever Pál italzsűris minőségében többször, mikrofonba mondva hangsúlyozta az Ecseri Tájház udvarán összesereglett érdeklődőknek, hogy márpedig az italzsűri tagjait korrumpálni nemhogy tilos, de kifejezetten szabad. Sőt, kötelező…!
 
 

\"\"Riz Levente begipszelt jobb kezével

 

Legfrissebb hírünk szerint tegnap alaposan összezúzott ízületekkel teljesítette a koncertet Riz Levente.

Nem egészen egy órával a kezdés előtt a Csekovszky Árpád Művelődési Ház udvarán kocsijától igyekezett az épület felé, hóna alatt az elektromos orgonával. A jeges betonon azonban megcsúszott, és nagyot esett. Az orgona a jobb kezének ujjaira zuhant. Fájt, dagadni kezdett, ám a billentyűs ennek ellenére úgy érezte, végig tudja játszani a koncertet.

A meghirdetett koncertre igyekvő közönség iránti felelősség súlya és a büfében Hegedűs Gábortól kapott négy „fájdalomcsillapító” feles megtette hatását. A polgármester a kétórás muzsikálás során nem érzékelt nagyobb fájdalmakat, a dalok eltervezett sem sorrendjét sem kellett megváltoztatni. A közönség nem vett észre semmit. Csak a zenekar tagjai tudták, hogy rosszabb esetben elmaradhat a fellépés. A városvezető koncerten jelenlévő testvérbátyja, Riz Ádám se gondolta, hogy öccse milyen nehézségekkel küzd, miközben látszólag gondtalanul szaladgáltak ujjai a billentyűkön.

Ma reggelre sem lett jobb a helyzet. Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben röntgenezés során kiderült, hogy törés nincs, viszont a jobb kéz ujjainak ízületei zúzódást szenvedtek. A rögzítőkötés – gipsz – alkalmazása elengedhetetlenné vált. Várhatóan egy hét múlva lehet levenni.

A szerencsés baleset fényében az RLB Zenekar tegnapi teljesítménye még inkább elismerésre méltó. Riz Levente tudta, ha egy mód van rá, nem lehet elrontani a szórakozni vágyó érdeklődők estéjét.

Ezt a módot meg is találta.