Dunai Mónika a Reménysugár Klubban

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

Egy cserép virággal köszönték meg a Reménysugár Klub tagjai Dunai Mónika előadását

Kerületünkben egy évtizede működik a Reménysugár Klub, a daganatos betegséget átélő sorstársaknak a közössége. Éppen ma tíz éve, hogy alig 10 ember örömmel jött össze, hogy pár órát együtt töltsön, beszélgessen. Az évek folyamán a szomszéd kerületekből és a közeli településekről is rendszeresen jöttek és jönnek sorstársak. A klub kis létszámú, családias hangulatú. Rendszeresen jönnek orvosok, pszichológusok, dietetikus, gyógytornász, természetgyógyász vendégek, és van egy teológustámogató is. Irodalmi felolvasások, saját versek bemutatása, és vidám hangulatú kirándulások teszik változatossá a klub életét. Megemlékeznek a születés- és névnapokról, ünnepekről. Évek óta bérletük van a kerületi Gózon Gyula Kamaraszínházba. Hosszú ideig a kerületi Támogató Szolgálat adott helyet és gondoskodó szeretettel patronálták a kis közösségüket. A Szolgálat megszűnését követően a Rákoshegyi Közösségi Ház karolta fel ügyüket.
Ma délután Dunai Mónika önkormányzati képviselő, az emberi erőforrás bizottság elnöke látogatott a klubba. A képviselőnő őszintén tárta fel életének személyes vonatkozásait.
A kis közösség várja mindazon sorstársakat, akik daganatos betegségen túl vannak, vagy jelenleg küzdenek a betegséggel. – Szívesen átadjuk tapasztalatainkat, utat mutatva fiatal közösségek létrehozásához – mondta Stefanecz Mária, a klub egyig aktivistája.