Nyílt levél Riz Levente, dr. Papcsák Ferenc és dr. Pesti Imre országgyűlési képviselőkhöz!

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

Kedves Levente, Ferenc, Imre!

 
Mint Rákosmente (Budapest XVII. kerület) lakója fordulok Hozzátok, kerületünkben élő országgyűlési képviselőkhöz.
Régóta ismerjük egymást, egyidőben voltunk tagjai a Fővárosi Közgyűlésnek, illetve a Magyar Országgyűlésnek.  Nem vallunk azonos politikai nézeteket, pártjaink a politikai aréna ellentétes oldalán állnak. Hol Ti voltatok kormánypárti képviselők, hol én tartoztam a kormány, illetve a városvezető többséghez.
Most, 2012 novemberében már 2 és fél éve vezetitek az országot, Budapestet, és Rákosmentét. Sok döntésetekkel – szinte az összessel – nem értettem egyet, rossznak tartottam őket, felháborodtam rajtuk, szidtalak benneteket…, de nem írtam nyílt levelet!
Most mégis ezt teszem! Miért? Mert olyan lépésre készültök, Ti személyesen is, ami túlmegy minden – a demokráciában elfogadható – határon!
Arra készültök, hogy az általános, egyenlő, titkos és közvetlen választójogot eltöröljétek Magyarországon! A szabad választást akarjátok eltörölni Magyarországon!
Márpedig, ahol nincs szabad választás, ott nincs és nem is lesz, mert nem lehet demokrácia!
Hallgatom pártotok képviselőit – Rogán Antaltól Kósa Lajosig – milyen nyakatekert módon próbálják a megmagyarázhatatlant megmagyarázni. De érveik hamisak, s rendre kitűnik, hogy nincs más cél, mint pártotok 2/3-os többségének bebetonozása még akkor is, ha ezzel vége a demokráciának. Semmi sem drága a hatalom megtartásáért?!
Most nem a gazdasági, társadalmi, kulturális és szociális kérdések eltérő megítéléséről van szó! Nem arról, hogy melyik párt hogyan képzeli el az ország irányítását, hogyan gondolkodik az egykulcsos adóról, akarja-e a Paksi Atomerőmű bővítését, vagy milyen színűre festené a buszokat Budapesten. Itt a választóvonal demokraták és nem demokraták között húzódik, ki akar demokráciát Magyarországon, és ki nem!
Pártotok nevében benne van: „… Demokraták Szövetsége”!
Arra kérlek benneteket, ne legyetek hűtlenek ehhez névhez, s a Magyarországon több mint 22 éve jól-rosszul, de működő demokráciához! Ne támogassátok szavazatotokkal a választási regisztráció bevezetését Magyarországon!

Budapest, 2012. november 14.

Demokrata üdvözlettel:

Gy. Németh Erzsébet
volt országgyűlési és fővárosi képviselő