Hétvégi focieredmények

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

NB III

Mátra csoport
Rákosmente-Salgótarján 2-0

Duna csoport
RTK-Budafok 1-3


BLSZ I. Osztály
Grund-Nagytétény


BLSZ IV. osztály, 4. csoport
RTK-RKSK 5-2

\"\"

Az őszi bronzérmes csapat vezetőkkel, törzsszurkolókkal, támogatókkal
 
Fontos győzelmet aratott a Rákosmente szezonzáró mérkőzésen tegnap az Edző téren a Salgótarján ellen. A három pont eggyel előrébb léptette a csapatot a tabellán, a harmadik helyen várhatják a játékosok a tavaszi folytatást. Ez azért különösen nagy öröm, mert kevesen gondolták, az edzőváltás körbevevő preinfarktusos állapotból néhány mérkőzés alatt talpra tud állni a gárda. Ráadásul úgy, hogy a korábba a csapat gerincét alkotó tapasztaltabb játékosok közül szombatra csak Less Tamás és Horváth Mihály maradt a csapat gerincében, a többieken – néhány sérüléstől eltekintve – morálisan lépett túl az idő, az új edző, Endrész Pál közreműködésével.
A mester vérfrissítő hozzáállása meghozta gyümölcsét, a játéklehetőségtől megittasult fiatalok méltó helyettesei lettek társaiknak, ami biztató a jövőre nézve.
Endrész Pál egyébként szombaton is jó stratégának bizonyult. Mérkőzés előtt jelezte, hogy a Salgótarján az ősszel szinte minden meccsét a második félidőben vesztette el. Ez nyilván erőnléti, s más összetevőket érint, amire egy jó edző ráépítheti a stratégiáját. Endrész bátran alapozott megfigyelésére, annak ellenére, hogy Tarjánban nemrég szerződtették Nagy Lászlót, az Újpest és a magyar válogatott egykori nagyszerűségét szakosztály-igazgatónak, rábízva az első csapat trenírozását is. S azzal is számolt, hogy van ugyan a bányászcsapatban három brazil, ők azonban – bár jó képességűek, de aluledzettek – várhatóan hamar elfáradnak.
Az e szellemben kialakított elképzelés bevált. A második félidőben menetrendszerűen megindult a „gólgyártás”. A 49. percben Turi Ákos helyezett könnyedén a kapuba, három perccel később pedig Less Tamás szerezte meg a második találatot. S bár volt a Tarjánnak néhány nagy helyzete, alapvetően azt történt a pályán, amit az újjászervezett Rákosmente szeretett volna.
A közönség lelkesen üdvözölte a végül az őszi bronzérmet jelentő három megszerzését.
A mérkőzés kezdete előtt szép pillanat volt Tyukodi József játékvezető köszöntése, aki a Rákosmente-Salgótarján mérkőzéssel búcsúzott az aktív játékvezetéstől. Ő kérte, hogy lehetőség szerint Rákosmentén vezethessen utoljára, mert Papp József elnöki ténykedése számára nagyon rokonszenves volt az elmúlt két esztendőben. Az ünnepeltet a meccs előtt, a kezdőkörben köszöntötte Papp József elnök és Haigl Béla szakágvezető. Emléklapot és ajándékot adtak át neki.
Az eseményt a nézők is pontosan követni tudták, Bolvári László pontos kommentálása ezt lehetővé tette. 
A mérkőzésen ezúttal is jelen volt a már a Rákosmente törzsszurkolói közé tartozó Virág Mihály képviselő és Horváth Tamás alpolgármester, akik – más támogatókkal és törzsszurkolókkal együtt, mint Tóth Zsolt, Parall Guszti bácsi – örömmel vették az elnök meghívását az őszi szezont záró közös fényképen való szereplésre.
 
\"\"
 
Tyukodi József játékvezetőt visszavonulása alkalmából Papp József elnök és Haigl Béla szakágvezető köszönti