Pintér Sándor: Több rendőr lesz Rákosmente utcáin

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

Pintér Sándor belügyminiszter újságírói kérdésre figyel a sajtótájékoztatón

A rendőrség átszervezése után több rendőr lesz Budapest utcáin, emellett január 1-jétől a fővárosban is bevezetik az úgynevezett gördülő akciót, ami a korábbi statikus szolgálatszervezéshez képest "kiszámíthatatlan" rendőri jelenlétet jelent – mondta Pintér Sándor belügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyet a Vigyázó Sándor Művelődési Házban tartottak.
A tájékoztatón részt vett dr. Pesti Imre kormánymegbízott, Riz levente polgármester. A házigazda Dunai Mónika választókerületi elnök volt.
Pintér Sándor elmondta továbbá, hogy az új víztározók építésétől kezdve a közrend, közbiztonság kérdéséig minden, a Belügyminisztérium irányítása alatt álló területen fejlődés volt az elmúlt két és fél évben. Ezek között említette a katasztrófavédelmi és a szabálysértési jogszabályok változását, a rendőrség és a helyi kapitányságok vezetésének átszervezését, továbbá azt, hogy a büntetés-végrehajtási intézetekben ismét kötelező a munkavégzés. Hozzátette: el szeretnének jutni oda, hogy az elítéltek tartsák el magukat, s ne azokat az állampolgárokat büntessék a fogvatartási költségekkel, akiknek a sérelmére elkövették a bűncselekményeket.
A sajtótájékoztatót a Tizenhetedik Online teljes terjedelmében, vágatlanul közli. Tekintsék meg!