Hétvégi futball eredmények – szurkolói kommentárral

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"


NB III.

Mátra csoport:

Rákosmente-Felsőtárkány 0-1Duna csoport

RTK-Vasló szabadnapos

 

 

BLSZ I. Osztály

Grund-Ikarus 1-2

 

 

BLSZ IV. osztály, 4. csoport

RTK-Hegyvidék 8-4
A tegnapi Rákosmente-Felsőtárkány 0-1-es meccs után szurkolói levelet juttatott el szerkesztőségünkbe Virág Mihály képviselő, aki közismert arról, hogy általában nagyon szereti a sportot, ezen belül különösen Rákosmente sportját.
Sorait közreadjuk.
 
Tisztelt Tizenhetedik Online Szerkesztősége!
Tisztelt Főszerkesztő Úr!
Kissé keserűen gondoltam végig a mai vereséget. Az egész meccs alatt – mint eddig jellemzően minden hazai meccsen – mezőnyfölényben volt a Rákosmente, de ma délután a gól csak nem akart összejönni. A Felsőtárkány minden játékosán és edzőjén látszott, hogy a Mátra csoport egyik legjobb csapatától akarnak pontot rabolni. Korábban is tapasztalható volt, de ma különösen, hogy a Rákosmente ellen pontot, pontokat rabolni egyfajta rangot jelenthet ebben a csoportban. Minden támadásukat hangos dobszó kísérte. Csabaiként szörnyű volt hallani. Szurkolóik keresztnevükön bíztatták a kedvenceket. A Tárkánynál nem volt elveszett labda, az edző a csapat minden megmozdulását hangosan, de sportszerűen kommentálta. Hajtotta-űzte játékosait. Szinte tapintani lehetett azt a lelki-akarati csapategységet.
Mint tudjuk, a tét óriási, hiszen a bajnokság végén csak az első öt csapat maradhat NB III-as, a többi alsóbb osztályba kerül. Nem véletlenül cserélte le a Tárkány szinte az egész csapatot, összeszedve Eger, Putnok, Gyöngyös legjobbjait a bajnokságra. Látszik, a hevesi településnek fontos a csapat.
Az utolsó tíz percben sebességet váltott a Rákosmente, és a vége előtt pár perccel lőtt egy bődületes kapufát. Felzúgott a „Hajrá Rákosmente!”, de ahogy ilyenkor lenni szokott, a három pontot érő találatot a vendégek rúgták négy perccel a lefújás előtt.
Jobban akarták a sikert? Koncentráltabbak voltak? Nem tudom.
Tény viszont, hogy a vendégjátékosok szemében tűz lobogott!
A mieink a végén csendben leballagtak. Menet közben a földet nézte mindegyik. Papp József is, az egyébként mindig optimista, vidám klubelnök, aki néhány év alatt sporttörténelmet írt az Edző téren. Ő is csak elköszönt mindenkitől, és családostól hazament. Az összetartás is elmaradt, mint korábban, a hazai meccseken volt, néhány jó falat kíséretében.
Van úgy, hogy a szurkoló csak áll a pálya szélén, nem haragszik senkire, még a vereségért sem okol senkit, csak úgy áll magában. Bosszús a kudarc miatt, és keresi az okokat. Nem találja, nem is látja. Legfeljebb érzi, hogy valami mégis lehet. Pedig nem is olyan régen még NB II-ről lehetett hallani.
Nagyon szeretnék továbbra is derűlátó lenni. Nagyon szeretnék sikeres Rákosmentének szurkolni.
Virág Mihály