Hírek a Jókaiból

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

A Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskolában már régóta esedékes volt a felújítás. A nyár folyamán az egyházközség gyülekezetének tagjai az előzetes felmérések után az iskola ún. kisépületében 3 tantermet varázsoltak újjá.
A lelkes csapat tagjai festették a falakat, mázolták az ajtókat, parkettát csiszoltak és lakkoztak, hogy szeptemberben az első osztályosok megújult termekben kezdhessék meg iskolai életüket.
Az iskola pedagógusait jó érzéssel töltötte el az a tudat, hogy akadnék még jószándékú, segítőkész emberek. Örültek, hogy szép környezetben fogadhatták a gyermekeket és ezúton is köszönetet mondanak mindazoknak, akik hozzájárultak ehhez a kezdeményezéshez.

————–
 
\"\"
 
Szeptember 15-én szombaton a Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskolában hagyományteremtő szándékkal családi napot rendeztünk. Pedagógusok, szülők és tanulók kicsit fázósan gyülekeztek az iskola udvarán, ahol Ágotai Ferenc Igazgató Úr köszöntötte a megjelenteket és ismertette a nap eseményeit.
Színes, érdekes programok várták a családokat. Közösen kézműveskedhettek a szülők gyermekeikkel, készíthettek különböző állatfigurákat, csuhéból virágot, és fonhattak kedvükre. Családi sportversenyeken, íjászaton pedig összemérhették ügyességüket az arra vállalkozók. Ezután a gyerekek sétakocsikázáson vettek részt, majd bemutatót tartottak a barantások.
Mire a nap kisütött megérkezett az iskolába a péceli Ossó János Fúvószenekar is, akik gyönyörű dallamokkal varázsolták el a nézőket. A koncert végére elkészült a babgulyás, melyet jóízűen fogyasztottak el aprók és nagyok, a 6. b osztály pedig saját készítésű paprikás krumplit osztott az osztály tanulóinak.
A nap végén mindenki jóleső érzéssel mondott búcsút, mi pedig ígérjük, hogy jövőre is rendezünk ilyen összejövetelt.
Csingérné Nagy Judit