A+A Mozgásközpont: a csinosodás, az egészség szentélye

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

Mozgás közben

Pezseg az élet néhány hete Rákosmente legnagyobb, legelegánsabb, ugyanakkor legkedvezőbb áron elérhető mozgásközpontjában Rákosligeten, a Liget Centerben. Az ötszáz négyzetméteres, hat teremmel rendelkező, férfi és női mosdóval ellátott létesítményben mindenre van hely. A recepciónál pontosan eligazítják az érkezőt. Mód van kényelmes átöltözésre, tisztálkodásra, a társalgóban kis beszélgetésekre, üdítőkre, kávézásra, sőt a mozgás után szépészeti percekre: masszázsra, pedikűrre, arckezelésekre is.
A csinosodás, a megszépülés, az egészséges életmód szentélye nyitott meg kapuit Ligeten.
Az A+A Mozgásközpont vezetője igényes fiatal anya, Hatvani Anikó. Három iskoláskorú gyereke mellett pontosan tudja, mire lehet szüksége szülőknek és csemetéknek két iskolában töltött munkanap között. Nem véletlenül alakította ki a mozgásközpont kínálatát úgy, hogy abban a hat hónaposnál „korosabb” babákkal érkező anyukáktól egészen a felnőtt mozogni vágyókig mindenki megtalálja az igényeinek leginkább passzoló szolgáltatást.
A Liget Center hatalmas területének új üzemeltetője tudhat valamit a szakmáról, hiszen elődje is hasonló funkcióval igyekezett hasznosítani a teret, kevés sikerrel. Hatvani Anikónál viszont néhány nap után már a pezsgő életet varázsolt a mai kor igényeihez igazodó épületbe.
 
\"\"
 
Készülődés
 
A baba-torna résztvevői például a 6-15 hónapos picinyek és a mamák. A negyven perces foglalkozások nevetéssel teli programok babának, anyukának egyaránt. Megfelelő terepet nyújt arra, hogy a kisbabák a meglévő mozgási képességeit minél harmonikusabban, pontosabban végezze. Segítse a fejlődését olyan területeken is, ahol a kicsi esetleg nehezebben indul el, vagy valamilyen korrekcióra szorul. Kipróbálják a nagy labdát, a zenélő matracot, az alagutat, a tüsilabdákat, az akadálypályát. Mindeközben gurulnak, kúsznak, másznak, körbefordulnak, felülnek, a nagyobbak felállnak, lépegetnek.
A 3-6 éves korosztálynak már ajánlják az úgynevezett okosító tornát. Ez a talányos elnevezés komoly valóságtartalmat takar. Olyan gyermek számára ajánlott, aki mozgás közben segítséget igényel, sőt: bizonyos helyzetekben problémái vannak. Például sokat esik, nehezen rendezi össze a mozdulatokat, figyelmetlen, nem elég kitartó, ritmustalan a mozgása. Esetleg félénk, kerüli az egyensúlyozást igénylő helyzeteket, nehezen tájékozódik a térben, nem bírja megtanulni melyik a jobb- vagy a baloldal. Nehezen beszél, nehezen oldódik, lassú vagy épp túl gyors, hanyag a testtartása, netán lúdtalpas.
 
\"\"
 
Tükröm, tükröm…

A mozgásterápia mellett – igény szerint – külön logopédus is foglalkozhat a gyerekkel.
Kids Gym elnevezésű foglalkozás, ami lényegében gyerektornát rejt, ovisoknak és kisiskolásoknak játékos, zenés, ritmusos foglalkozást kínál – angolul. S választhatják még a kicsik a zenebölcsit, gyógytornát, néptáncot vagy éppen a shaolin kung-fu-t.
Az egyik legkedveltebb kurzus – természetesen – a fitness az A+A Mozgásközpontban. Gyerekek 3-18 éves korig vehetnek részt rajta. A mozgáskoordináció fejlődésével párhuzamosan egyre több táncos elem kerül be a gyakorlatokba. A lányok showtánc és fitness koreográfiákat tanulnak.
Az egyik legkedveltebb oktató Simkó Andrea, aki tornászválogatottként az 1984-es Los Angeles-i olimpiai csapatnak is tagja volt. Később az aerobic terén aratta a babérokat. Három Európa bajnoki és egy világbajnoki ezüstérem, hét magyar bajnoki cím, nemzetközi versenyeken szerzett 1-5 helyezések következtek. Mindezt a Profi Szövetség versenyein, ahol a fináléba csak a világ első öt legjobbja juthat el. A hozzáértés, a biztos szakmai alapok összefonódnak nála a nagyszerű emberi és pedagógiai képességekkel
Van lehetőség a központban hip-hopra, hastáncra, pilatesre, jógára, aerobikra, fogyi tornára vagy éppen zumbára is, ha valakinek ezek a mozgásformák fekszenek jobban. Járnak is már sokan. Egyébként a zumba szó kolumbiai szlengből, a zumbear igéből ered. Jelentése: gyorsan mozogni, és szórakozni, bulizni. Ehhez kínál jó szakmai támogatást az A+A Mozgásközpont felkészült csoportvezető szakembere. A központ hat terme, széleskörű és egyidőben gyakorolható kínálata lehetővé teszi, hogy amíg a gyerekek fitneszeznek, addig másik teremben a szülők pilatesen, gerinctornán, vagy más felnőtt órán tarthatják karban magukat. Az asszonyok – kívánságra – személyre szabott fitness-programokon is részt vehetnek.  
Talán meglepő, de nagyszerű kezdeményezés, hogy a Liget Centerbe nyugdíjasok is járnak. Gyógytornára például, amely egyaránt jelenthet prevenciót vagy éppen utókezelést. Gordos Anna néptánc pedagógus pedig a csárdások világába vezeti az érdeklődőket. A magyar néptánc, a vidám és mulatozásra hívó népzene a legjobb választás a mozogni vágyó és társaságot kedvelő hölgyek és urak számára!
A központban sportos szülinapi rendezvények lebonyolítását is vállalják.
Dióhéjban ennyit Rákosmente legnagyobb, legjobb szolgáltatást nyújtó, szép környezetben működő mozgásközpontjáról.

További részleteket, árakat a cég honlapján találhatnak.

Kattintson ide vagy bármelyik képre: www.zsebibolcsi.hu

 

\"\"

A "büfé" olcsó és folyamatosan nyitva…