Deák Bill Gyula, a blueskirály életről, halálról, szeretetről az Aranykút Fesztiválon

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

Deák Bill Gyula, a blueskirály az Aranykút Fesztiválon

Több ezer érdeklődő látogatott ki tegnap délután és este, szeptember 8-án a XIX. Aranykút Fesztiválra Rákoscsaba-Újtelepen. A gazdag programban egymást váltották a vonzóbbnál vonzóbb előadók.
A sztár kétségtelenül Deák Bill Gyula volt, a hazai blueskirály, de sokan örültek a The Shadow Hungary Band szép gitárzenéjének éppúgy, mint a bulit záró – már hagyományos – Gesarol koncertnek.
Deák Bill Gyula fellépése előtt Horváth Tamás alpolgármester, rákoscsaba-újtelepi képviselő köszöntötte a szórakozni vágyó publikumot.  
A színpadon volt egy nyxílvános sorsolás is, amelynek résztvevői a Facebookon közzétett felhívásra jelentkeztek. Dr. Piláth Károly, rákoscsaba-újtelepi önkormányzati képviselő sorsolt négy nevet a számítógépéből, akik ingyenes belépőt nyertek a Shadows, illetve a Gesarol együttes egy-egy koncertjére a Csekovszky Művelődési Házba. Piláth Károly támogatásával ugyanis folytatónak ősszel a Csekóban a The Shadows Hungary Band és a Gesarol bulik. Szeptember 29-én a Shadows, október 5-én a Gesarol muzsikál Rákosligeten. A sorsolás – mint láthatták és hallhatták – úgy hozta, hogy Fecher László és Csermely Csaba Shadows, dr. Farkas Tibor és Mayer József Gesarol belépőt nyert.
 
 
A Tizenhetedik Online két riportot készített a fesztiválon. Az egyikben a The Shadows Hungary Band örökifjú rajongóival ismerkedhetünk meg, de kiderül a riportból az is, hogy miként sikerült a hollandiai Cliff Richard & The Shadows Fan Meeting fesztivál keretében az eredeti The Shadows együttes basszusgitárosával, Alan Jones-szal együtt muzsikálniuk.
 
 
A másik felvételen Deák Bill Gyula szól életről, halálról, Kőbányához fűződő szoros kötődéséről. Utóbbiról Dunai Mónika önkormányzati képviselő, választókerületi elnök kérdésére beszélt. Az izgalmas interjú felidézi azt is, miként dolgozta föl azt a szörnyű traumát, amikor egy futballistának készülő kisfiúnak amputálni kellett a bal lábát.

\"\"
 
Kölcsönös rokonszenv. Dunai Mónika és Deák Bill Gyula az színpad mögött lezajlott beszélgetés után.