Vendégek Székelyudvarhelyről

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\"

\"\"

Az erdélyi diákok hallgatják a polgármesteri tájékoztatót Rákosmentéről

 

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Katolikus Gimnázium diákjait fogadta ma, szeptember 5-én Riz Levente polgármester. A városvezető bemutatta a fiataloknak Budapest legnagyobb kerületének sajátosságait.
Riz Levente 2001-ben még a rákoskeresztúri Pál Apostol Általános Iskola és Gimnázium tanáraként kezdeményezte, hogy az egyházi tanintézmény a határon túl, Erdélyben testvériskolai kapcsolatot létesítsen a Tamási Áron Katolikus Gimnáziummal. A kialakult szakmai és baráti együttműködésnek köszönhetően az elmúlt években számos rákosmenti és székelyföldi diák látogatta, ismerte meg egymást.
2012 őszén a magyar Kormány által meghirdetett Határtalanul! program és a Pro Patria Alapítvány támogatásával most újabb 22 erdélyi fiatal és 2 kísérő tanár látogathatott el Rákosmentére. A nemzeti összetartozásról szóló parlamenti döntés nyomán elindított országos program a határon túli magyar és a magyarországi diákok közötti személyes kapcsolatok kialakítását, szülőföldjük kölcsönös megismerését segíti elő. A Kárpát-medencei magyarság összefogását célzó közösségépítést Rákosmente városvezetése is támogatja.