Butácska tévedés

\"\" \"\" \"\"
 
Mindenkinek megvan a maga keresztje!
A Rákoskerti Polgári Körnek is!   
A Facebook arról tudósított az elmúlt órákban, hogy eltűnt a fakereszt a Vida-dombon. A megfogalmazásban az is benne van, hogy ellopták, vandálok kidöntötték a helyéből, hogy valahol – talán az Isten háta mögött – tüzet rakjanak belőle, miközben nagyokat röhögnek a hagyománytisztelő, vallásos emberek bánatán.
Szerencsére nem ez történt.
A Rákoskerti Polgári Kör tagjai maguk emelték ki a húszéves, elkorhadt keresztet, hogy hamarosan újat tegyenek helyébe. Dicséretes kezdeményezés.
Ám az már kevésbé, hogy szimplán a Rákoskerti Polgári Kör ügyeként igyekezve kezelni a dolgot, kizárták a nyilvánosságot a munkafolyamatból.
Az élet bizonyította, hogy ezt nem lehet megtenni. Pontosabban lehet, de a napjainkban pillanatok alatt terjedő információ nyomán kapkodva, tűzoltómunkában kell helyre hozni a butácska tévedést.
Tetszik, nem tetszik, egy kereszt léte vagy nem léte – főleg egy ilyen frekventált helyen – közügy. Ezért nem lehet magánügyként kezelni, bármennyire is szeretnék az érintettek.
Még a körzet képviselője, Hatvani Zoltán sem tudta, mikor lesz az eltávolítás aktusa.
Ha a Rákoskerti Polgári Kör küld fényképet szerkesztőségünknek a kiemelés pillanatairól, akkor természetesen közreadjuk. Valaminek a hűlt helyét ábrázolni, a fekete lyukat megörökíteni, amit most tudna rögzíteni a kamera, nem tartozik a kommunikációs bravúrok közé, ezért ettől eltekintünk.
A hamarosan helyére kerülő új kereszt bizonyosan feledtetni fogja az iránymutató jelkép cseréje körüli megfontolt ügyetlenséget.
H. K. J.