Nagyi mesél…

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Koncz Kálmánné Margitka klubtag mesél. A klubvezető Fülöpné Szűcs Éva.
 
Meglepődtem, amikor az óvodában kiderült, hogy a Rákoskerti Idősek Klubjából jönnek hozzánk, a Százszorszép Óvodába a nagymamák mesét mondani a gyerekeknek. Micsoda nagyszerű ötlet! Miért nem jutott ez nekem már régen az eszembe?! Mondhatnám, hogy nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik.
A rákoskerti lakosok tudják, hogy óvodánk mindig magas gyermeklétszámmal működött. 30-33 kisgyermek tartozik egy csoportközösségbe. A mi kis apróságaink idén 3-4 évesek. Ez a korosztály épp, hogy elszakadt az édesanyjától, ezért sok gondoskodást, babusgatást igényel. Hálás voltam és vagyok minden idős hölgynek, akik segítettek nekem abban, hogy Kristófot megdajkálják, Noémivel beszélgessenek, Rolcsival csigás társasjátékot játszanak. Ezeken a reggeleken minden gyermekre több figyelem jutott. A nagyik is örültek, mert a gyermekek körülülték őket és nagy szemekkel hallgatták kedvenc meséiket. Érezhették, hogy jól érezik magukat a kicsik a társaságukban, és az a néhány óra talán az időseket sem fárasztotta ki.
Eszembe jutott, hogy pár évvel ezelőtt milyen nagy volt a boldogság a nagycsoportban, amikor János bácsi a gondnokunk munkaidő után beült a fiúk közé, és tanítgatta őket a sakk alapjaira. Néha egy ügyes kezű nagypapa segítsége most is elkelne az első barkácsolási próbálkozásoknál. Talán megoldható lenne, hogy kiteljesedjen ez a kezdeményezés a papákra is.
Kéthetente egy-egy alkalom biztos mindkét fél számára megfelelő lenne. Mit kaphatunk egymástól? Értő figyelmet, szeretet, törődést, elfogadást, tiszteletet, örömöt, vidámságot! Úgy gondolom kincset találtunk! 
                                     
Bíróné Peltz Angéla