Sportgála a Péceli úton, avagy 100 éves az RTK

\"\" \"\" \"\"

\"\"

A nap fő attrakciója: kezdődik a parlamenti képviselők és az RTK labdarúgó mérkőzése. A kezdőrúgást Dunai Mónika, rákoscsabai képviselő végzi el. A mérkőzés tiszteletbeli játékvezetője Virág Mihály, aki Lehel kürtjének kicsinyített másával adott jelt a mérkőzés megkezdésére. Riz Levente és Horváth Tamás mögött meggypiros mezben a parlamenti képviselők csapata.
 

Sikeres sportnappal ünnepelte a Rákosmenti Testedző Kör fennállásának 100. évfordulóját. A sok gratuláció mellett talán az egyik legértékesebb a Rákosmenti Községi Sportkör elnökének, Papp Józsefnek és munkatársainak köszöntése volt. Emlékplakettet, s más ajándékokat nyújtottak át az éppen most az NB III-as indulás jogát elnyerő RTK elnökének, Szilágyi Antalnak.
A szervezők nemcsak látványos bemutatókról gondoskodtak, amelyet az egyesület szakosztályai mutattak be, hanem érdekes embereket is meginvitáltak. Ott volt Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, aki számtalan élménybeszámolóval elégítette ki az őt megszólító, kíváncsiskodó rákosmentieket. Emellett bizonyította, egészséges, jó étvágyú ember. Nem győzte végigkóstolni a főzőverseny indulóinak ínyencségeit. A nem hivatalos sikerdíjat Suták István és felesége, Böbe kapta meg, aki a szomszédvár, RKSK színeiben főzte a rettenetesen finom káposztás cigánypörköltet. Nem véletlenül ez fogyott el leghamarabb, noha egy nagy kondérral készült. Az esemény fővédnöke, Horváth Tamás alpolgármester és a házigazda képviselő, Virág Mihály is nagy kanállal merített belőle.
 
\"\"

Riz Levente Bácskai János országgyűlési képviselőt üldözi. Bartosik Csaba kissé lemaradva, szemmel kíséri a jelenetet. Bartosik Csaba a mérkőzés krónikájába szép szabadrúgás góljával iratkozott fel.

Fotó: Riz Vencel

 
Horváth Tamás egyébként hálóőre volt az RTK csapatának, amely 1-0 arányban legyőzte az országgyűlési képviselők csapatát. Horváth több szép hárítással vétette észre magát. Egy alkalommal Szilágyi György jobbikos képviselő ballábas kapáslövését hárította magabiztosan, ami egy volt a számos szép futballjelenet közül. Ide iratkozott föl Riz Levente is, aki szintén ballal jó huszonöt méterről veszélyeztetett, lövését azonban nagy üggyel-bajjal hárította a parlament kapusa. A gólt Bartosik Csaba szabadrúgásból szerezte.
 
\"\"
 
Az RKSK köszönti az RTK-t. Papp József jobbra, mellette Szilágyi Antal, RTK-elnök az ajándék plakettel, illetve Csauth Ádám és Puskás Gusztáv, az RKSK képviselői. 

 
A Zavadszky Team csapatában egykori nagyszerű fradistákat láthatott a közönség. Bánki József, Hrutka János, Nyilas Elek, Keller József, Szeiler József és a többiek megmutatták, még mindig jól bánnak a futball labdával. A csapatkapitány Zavadszky Gábor édesapja volt. Eljött az eseményre Zava felesége, Zavadszky Mónika is.
Ott voltak az RTK ijászai, karatései, túrakerékpárosai is.
Sikeres, eredményes ünnepnap volt a mai az RTK pályán. Van mire alapozva nekivágni a következő száz esztendőnek.