Három kerületi intézmény lett Örökös Ökoiskola

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Georgita Imre, Petrőczy Tibor, Hicz János az „örökös” oklevelekkel
 
Három kerületi iskola vezetője vette át az Örökös Ökoiskola kitüntető címet ma, június 9-én a Városmajori Gimnázium aulájában. Az elismerő oklevelet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében dr. Gloviczki Zoltán helyettes államtitkár adta át Petrőczy Tibornak a Zrínyi Miklós Általános Iskola, dr. Hicz Jánosnak a Körösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium, valamint Georgita Imrének a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatójának.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet részére az Ökoiskola mozgalom, program "atyja" Varga Attila vett részt. Az "örökös" címet azok az iskolák kaphatják meg, amelyek már három megmérettetésen eredményesen tudták bizonyítani, hogy az adott intézményben az egyik legfontosabb érték a környezeti nevelés. Évek hosszú során sokat tettek és tesznek azért, hogy a felnövekvő gyermekek és családjaik igazi értéknek tekintsék az élő és élettelen természeti, épített és társadalmi környezetüket.
A fővárosban egyedül a XVII. kerület volt az egyetlen, ahol három iskola kapta meg e kitüntető elismerést!
Az "Örökös" iskolák képviselői – a díjkiosztást követő szakmai megbeszélésen – elhatározták, hogy 2012 őszére egy olyan szakmai tanácskozást, fórumot szerveznek, ahol minden kerületi közoktatási és közművelődési intézmény bemutathatja, továbbadhatja saját tapasztalatait, eredményeit. Ezzel a programmal kapcsolatos minden ötletet szívesen fogadnak a saska1@citromail.hu címen.