Dunai Mónika lett a választókerületi elnök

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Hatvani Zoltán alelnök, Dunai Mónika alelnök, Riz Levente elnök és Fohsz Tivadar alelnök, azaz a Fidesz helyi szervezetének elnöksége a sajtótájékoztatón. A szervezet negyedik alelnöke, Fodor László munkahelyi elfoglaltsága miatt nem volt jelen az eseményen.

Május 8-tól Dunai Mónika, önkormányzati képviselő a helyi Fidesz választókerületi elnöke – jelentették be sajtótájékoztatón ma, június 1-jén. Ismeretes, az Országgyűlés egy hónapja alkotott törvényt, amely kimondja: az országgyűlési képviselő és a polgármester tisztsége 2014-től összeférhetetlen. Riz Levente a polgármesterséget választotta, azért fog síkra szállni a 2014-es önkormányzati választáson, választókerületi elnöki tisztéről pedig lemondott. Az alapszabály értelmében a választókerületi elnököt a párt elnöke nevezi ki. Ez történt meg május 8-án. Dunai Mónika politikai munkatársa Várbíró Anita.
A választókerületi elnök és a helyi Fidesz-csoport elnök – aki továbbra is Riz Levente – feladata felkészíteni a szervezetet a 2014-es országgyűlési képviselői választásokra. A választókerület kibővül: Rákosmente határához Kőbánya Kertváros és az Újhegyi lakótelep egy része is hozzákapcsolódik, 69 helyett 75 ezer választópolgár szavazhat majd. A Tizenhetedik Magazin megkérdezte: keresi-e már Dunai Mónika a körzet országgyűlési képviselőjelöltjét. Megtudtuk ez a feladat a felkészülés későbbi szakaszában lesz terítéken. Arra a kérdésre, hogy van-e azért sejtése arról, ki lehet az országgyűlési képviselőjelölt, lévén eddig mindig a választókerületi elnök volt ez a személy, Riz Levente elmondta: egyetlen Fidesz dokumentumban sincs leírva, hogy a választókerületi elnök egyszersmind országgyűlési képviselőjelölt is. Tény viszont – hangsúlyozta Riz Levente –, hogy a választókerületi elnök esélyes erre a tisztségre.
A polgármester kiemelte, minden erejével azon lesz, hogy segítse Dunai Mónikát munkájában.