Ismét kulturált látvány nyújt Rákosmente kapuja

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Kora reggel még ez az elképesztő hulladékhegy fogadta a munkába menőket az 504. utcánál

 

Kilenctonnányi zöldhulladékot, egyéb szemetet szállítatott el ma, április 25-én reggel Koszorúsné Tóth Katalin képviselő az Újakadémia telepen az 504. és 502. utca sarkáról, lényegében a „kerület kapujából”. A hatalmas hulladékhegy illegális lerakás következménye, amely a Rákosmentére a Pesti úton érkezők számára hamar szemet szúró, nem hízelgő „névjegy” kerületünkről.
Koszorúsné Tóth Katalin szomorúan jegyezte meg a Tizenhetedik Online tudósítójának, hogy az elmúlt időszakban ez az ötödik alkalom, amikor elvitette az illegálisan lerakott szemetet választókörzete különböző területeiről. Rámutatott, miközben az állampolgárok rendet tudnak tartani saját portájukon, addig – tisztelet a kivételnek – a közterület rendjét nem becsülik. Még olyan áron is kihordják hulladékukat, hogy amennyiben fülön csípik őket, komoly bírsággal sújthatók.
 
\"\"
 
Építési törmelék, bontási anyagok, háztartási hulladék is található a szeméthegy oldalában
 
 
Az önkormányzati képviselő rendteremtési kényszerpályára kerül, hiszen a hatalmas szeméthegyek csúfítják a környezetet, irritálják az állampolgárokat, jóllehet annak előidézéséért éppen a fegyelmezetlen, jogsértő magatartást tanúsító állampolgárok felelősek. Azt a pénzt kénytelen hulladékszállításra fordítani, ami jobb helyen lenne például a különböző fejlesztésekben. A fejlesztések szolgálják ugyanis leginkább a helyben lakók kényelmét, életminőségének javítását.
Az ilyen összehordott szeméthegyeket fegyelmezett állampolgárok nem „építenek” föl, éppen azért, mert tudják, egyénenként, családonként könnyebb a hulladék megfelelő kezelése, mint nagy tömegben.   
Koszorúsné rámutatott, meg kell előzni a hulladékhegyek kialakulást. A megelőzésre számos eszköz kínálkozik. Köztük a szigorú ellenőrzés, felelősségre vonás, ami csak lakossági összefogással együtt lehet igazán hatékony.