Kovács Antal volt a mai nap sztárja a Sugár suli Olimpiáján

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Kovács Antal, Barcelona olimpiai bajnoka a diákriporterek kérdéseire válaszol

 

Munkatársunktól

A Sugár Suliban a héten délelőttönként –  megemelt óraszámban – a testnevelésé a főszerep. Déltől viszont a narancssárga pólókban az Olimpia gazdag programválasztékát kínáló eseményeire igyekvő gyerekeket látni, akik mint a hangyák, ellepik a külső helyszíneket.
Nem volt ez másképp ma, április 24-én sem, az olimpia második napján. Volt ma íjász bemutató Takács Lászlónak, a Magyar Íjász Szövetség főtitkárának vezetésével, gokart program, itt volt Lambert Krisztina szófogadóra idomított kutyáival.
E programok csak fokozták a várakozást a tizenöt évesen magyar, tizennyolc évesen világ, húsz évesen olimpiai bajnok dr. Kovács Antal megérkezéséig, A paksi kötődése miatt becenevén Atom Antiként emlegetett egykori élsportoló, Barcelona olimpia bajnoka megtekintette Juhász Mihály cselgáncsoktató tanítványainak színvonalas bemutatóját. Ezt követően a riportszobában az egyetemen tanárként is dolgozó neves sportvezető válaszolt a kérdésekre. Kiemelte a tanulás és a sport, vagyis a lélek és a test elválaszthatatlan kapcsolatát.
Közben megérkezett az 1968-as Mexikói Olimpia négypár evezős hajója ezüstérmeseiből Melis Zoltán. Elkísérte őt a Magyar Evezős Szövetség alelnöke, dr. Kokas Péter. 
Végül jött még egy meglepetés. A vetítő vásznon egy Speciális Olimpiáról szóló kisfilm vetítése kezdődött. Emberi képek voltak. Hammer Ádám, rákoscsabai lakos bowlingban Magyarországnak aranyérmet szerzett a legutolsó Speciális Olimpián. Ádám ott ült régi iskolája falai között. Közöttünk. Majd elfoglalta helyét a bajnokok asztalánál, hogy életében talán először autogramot adjon a kérőknek.
 
\"\"
 
Tegnap is nagy nevek látogattak a Szabadság sugárútra: Szűcs Lajos, a Pápa kapusa, dr. Fenyvesi Máté válogatott labdarúgó és – Virág Mihály képviselő mellett – Kű Lajos válogatott labdarúgó