Ismét találkoztak a keresztúriak a Vigyázóban

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Az újlakos, német tagozatos gyerekek bemutatója

 

Ismét találkoztak az ős-keresztúriak tegnap, április 13-án a Vigyázó Sándor Művelődési Házban. A hatodik ilyen összejövetel mintegy száz résztvevője megtöltötte az intézmény Fórumtermét. A szervező ezúttal is Tóth Péter helytörténész és Artziebler Károly, a német kisebbségi önkormányzat vezetője volt. Az eseményen ezúttal is részt vett, s felszólalt Koszorúsné Tóth Katalin önkormányzati képviselő.
Beszéde előtt az Újlak Utcai Általános Iskola német tagozatának tanulói mutatattak be verses, táncos műsort.
Koszorúsné Tóth Katalin kiemelte, Rákosmente az ország nehéz körülményei között is fejlődik. Igaz ez a szűkebb, keresztúri részre és az egész kerületre egyaránt. Utalt a Pocak ABC környezetének rendbetételére, ami húsz évet váratott magára, illetve a május elsején egy éve felavatott Fő térre, a hozzá kapcsolódó sétáló részekkel együtt. A munkák folytatódnak, amelyek közül az egyik legjelentősebb a városközpont piac környéki tízemeletes épületeinek szociális rehabilitációja. Ezek a sikeres pályázatokra épülő fejlesztések, illetve a városrész költségvetési stabilitása nagymértékben köszönhető Riz Levente polgármester városvezetői és országgyűlési képviselői tevékenységének. Ismert, hogy Rákosmente túl van az öt milliárd forinton, amelyet az elmúlt időszakban sikerült elnyernie központi állami és uniós forrásokból, amivel első helyen áll a fővárosi kerületek között. Ez annál is inkább értékes teljesítmény, mert akad olyan kerület, amely egyetlen forintot sem tudott ilyen forrásokból hasznosítani.
 
\"\"
 
Koszorúsné kiemelte, Riz Levente városvezetői és országgyűlési képviselői munkája révén javul a kerületben élők életminősége
 
Legutóbb olyan telekadó módosító javaslatot sikerült keresztülvinnie az országgyűlésen, amely révén már idén mintegy kétszáz millió forintot kell a Budapest Airport Zrt-nek fizetnie az általa használt futópályák, guruló-utak, előterek után. Jövőre közel hétszáz millió forint lesz ez az összeg, ami eddig nulla forint volt. Nem véletlenül írta a HVG április 5-i száma, hogy Riz levente a kormányzó politikai erők egyik erős embere, emelte ki beszédében Koszorúsné Tóth Katalin.