Nem fontos – érdekes

\"\"\"\"\"\"

 

Erotika Ligeten: Dávid Ibolya kalap nélkül, a hátsó traktusban 
 
Dávid Ibolya, a megszűnt Magyar Demokrata Fórum egykori elnöke, potenciális felszámoló-biztosa tegnap, március 31-én megtekintette a Hippolyt a lakáj a című zenés vígjátékot a rákosligeti Gózon Gyula Kamarszínházban. A főbb szerepeket Galla Miklós, Koltai Róbert, Voith Ági alakította. Az ismert vendéget Szabó Ágnes, a színház igazgatója az előadás második szünetében, az előtérben köszöntötte. Dávid Ibolya frissen készült, egyes szálú, szőke frizurában, elegáns fekete ruhában jelent meg, kalapot nem viselt. A nézők így két produkció szemtanúi lehettek ezen az estén. A színpadon a 127 éve született Gózon Gyula emlékére megszervezett előadást, a nézőtér hátsó traktusában pedig az ott helyet foglaló Dávid Ibolyát tekinthették meg, férje oldalán. Védőügyvédet nem láttak a felszámoló-biztos társaságában.   Riz Levente balesete

Sajnálatos balesetet szenvedett Riz Levente, Rákosmente polgármestere, országgyűlési képviselő pénteken, március 30-án.
A kezéből váratlanul kicsúszó mobiltelefonját ugyanis futballista mozdulattal, bal lábát óvatosan az aláhulló készülék alá helyezve igyekezett megóvni attól, hogy az egyenesen a kövezetre vágódva darabokra törjön. A lábemelés során azonban véletlenül, de annál nagyobb lendülettel belerúgott a mellette hivatásszerűen szolgálatot teljesítő, s hosszú évek óta ugyanazon a helyen állomásozó ajtófélfába. A lelki szemei előtt hirtelen csillagossá vált cifra látomás megtekintése után a Bajcsy-Zsilinszky Kórház sebészetén folytatódott a nap. Itt megállapították, hogy az országgyűlés képviselő – szaknyelven szólva – a „bal kettes” ujja eltörött. Elsőre nem volt egyértelmű, honnan számítódik a „bal kettes”. A kislábujjtól indulva ugyanis a bal láb „gyűrűs” ujja a tört össze, míg ellenkező oldalról a nagylábujj mellett közvetlenül következő testrész tekinthető bal kettesnek. Kiderült, ez utóbbiról van szó. Tehát a bal láb „mutató” ujja tört össze.
E sérülésnek különleges gyógyítási módja nincs. Begipszelni nem lehet. Szakorvosi javaslat szerint ilyen esetben (is) ajánlott zoknit húzni, így bújni cipőbe. A gyógyulás végéig kissé libegős lesz ugyan a járás, ráadásul tartózkodni kell a hirtelen mozdulatoktól.
A Tizenhetedik Online értesülése szerint Jost Lammers, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója bosszús lett a hír hallatán. Azt tervezte ugyanis, hogy a telekadó ügyben holnapra, április 2-ra kiírt végleges parlamenti döntés meghozatala előtt visszaadja a kölcsönt Riz Leventének, aki március 26-án alaposan a tyúkszemére lépett. Akkor fogadta el ugyanis a képviselő telekadóval kapcsolatos módosító indítványát az Országgyűlés, amiről holnap lesz végszavazás. A parlamenti folyósora tervezett akció tervétől azonban Jost Lammers ma délben elállt. Megváltozott a véleménye. Eddigi élete során ugyanis még nem találkozott olyan választott vezetővel, aki saját testi épségét is veszélyeztette volna azért, hogy a lehető legeredményesebben képviselje az emberek érdekeit. Így tyúkszemre lépés helyett inkább megemelte a kalapját ellenfele előtt. Pontosabban – kalapját hirtelen nem találván – egy usankát emelt meg, amit Hardy Mihály, a cég kommunikációs vezetője felejtett a szobájában.    
Riz Levente mobiltelefonja egyébként épségben ért földet.