Friss rendőrségi hírek

\"\"\"\"\"\"

Rákosmente szolgálatában

Egy kerületben élő édesanyától érkezett bejelentés, miszerint 15 éves fiát a Szabadság sugárúton egy sötét színű autó elgázolta. A gépjármű vezetője megállt ugyan, de a kiskorú gyermeket – azzal az ígérettel, hogy majd értesíti a rendőrséget – arra buzdította, hogy nyugodtan térjen haza. Az ügyben a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya jár el.

A kerület járőre állampolgári bejelentésre intézkedett a Pesti út 237. szám alatt lévő áruház parkolójában kóborló – vélhetően gazdátlan – nagytestű kutya ügyében, mivel a vásárlókat félelemmel töltötte el az állat viselkedése. A rend gondos őre a négylábút befogta, a kerületi Rendőrkapitányságra elszállította.

A kerületi rendőrök egy Akácvirág utcai lakost állítottak elő személyazonosság megállapítására, aki a Pesti út egyik áruházának üzletéből 1.798.- forint értékben élelmiszert tulajdonított el. Ezúton hívjuk fel a lakosok figyelmét, hogy a személyes szabadságot korlátozó intézkedés elkerülhető, amennyiben a személyazonosító okmánnyal bárki hitelt érdemlően tudja magát igazolni!

A Lajosház utca egyik családi házában fogták el azt a 35 éves férfit, aki ellen 5 elfogató parancs volt kiadva. Mivel korábban letöltendő szabadságvesztéssel is büntették, ezért a tévúton járó személy a fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet vendégszeretetét hosszútávon élvezheti. Egy másik esetben – szintén egy sikeres rendőrségi akciónak köszönhetően – kattant bilincs annak a 30 éves férfinak a kezén, aki ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság adott ki elfogató parancsot és akit a Bártfai utca egyik családi házában fogtak el a rend szemfüles őrei.

Az elmúlt héten az Oszlop utcában – az éjszakai órákban – ismeretlen tettesek egy közterületen várakozó gépkocsit rongáltak meg vandál módon, hogy a tetején átgyalogoltak, amely a súly alatt behorpadt.

Március 16-án – a hajnali órákban – egy Kaszáló utcai lakos bejelentésére érkezett ki a rendőrjárőr, mivel a környéken élők arra lettek figyelmesek, hogy egy Ford Tranzit típusú gépkocsiról ismeretlenek alkatrészeket próbálnak leszerelni. A helyszínre a rendőrség több gépjárművel indult és az egyik odaérkező járőr 3 fiatal személyt észlelt, akiket igazoltatott. A károsult egyikükben felismerni vélte az elkövetőt, aki az autó százezres nagyságrendű alkatrészét szerelte le. Az elkövetőkről kiderült, hogy osztálytársak, a bűncselekmény elkövetését a helyszínen beismerték. A sértett megzavarta ugyan őket, azonban a bűncselekményt már elkezdték, ezért dolog elleni erőszakkal – kisebb értékre elkövetett – lopás bűntettének kísérletével alaposan gyanúsíthatóak, s ellenük eljárás indult.

Önkormányzati képviselő tett bejelentést a kerületi Rendőrkapitányságán, miszerint a Vida-domb játszóterén ismeretlen tettes felgyújtotta az ott található mobil mellékhelységet. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a közelben lakók kihívták a tűzoltókat, akik a tüzet eloltották. Az anyagi kár jelentős, 600.000.- forint. Az elkövetők beazonosítása folyamatban van.

A kerületi rendőrjárőr biztonsági intézkedés keretében 3 személyt – akik közül kettő gyermek-, egy pedig fiatalkorú – személyt adott át szüleiknek. A XVIII. kerületi csemeték egy Mercedes típusú személygépkocsit – a szülők beleegyezése nélkül – „kötöttek el” és azzal a Napkelet utcáig közlekedtek, ahol a kalandosnak ígérkező utazásnak a gondos rendőri intézkedés vetett véget.

 

Bűnügyek, melyekből okulhatunk, tanulhatunk

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést egy kerületi lakos, aki az egyik internetes aukciós oldalon egy LCD típusú televíziót vásárolt, azonban a kifizetett áru nem érkezett meg. A bűncselekménnyel okozott kár 32.000.- forint. Felhívjuk a tisztelt lakosok figyelmét, hogy a hasonló jellegű bűncselekmények megelőzhetőek, az interneten történő vásárlásoknál kellő körültekintéssel járjanak el és az eladó fél minősítéseire fokozottan figyeljenek!

A kerületi Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés, hogy a Gyökér utca 20. szám alatti Egészségügyi Szolgálat irodájába – a nyitott hátsó ajtón keresztül – jutott be az az ismeretlen személy, aki a szekrényben elhelyezett fekete színű női válltáskát – a benne lévő személyi iratokkal, bankkártyával és 34.000.- készpénzzel együtt – eltulajdonította.

Ismeretlen tettes ellen érkezett bejelentés, aki a 97E jelzésű autóbuszon egy gyermekkocsira felakasztott táskában illetéktelenül kutatott. A tevékenységét egyik utastársa észrevette és az ismeretlen nőt leszállásra szólította fel. A kiérkező rendőrjárőr – a megadott személyleírás alapján – az ismeretlen személy felkutatására indult, azonban az nem járt eredménnyel.

A rákosmenti Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés, miszerint a Pesti úti bevásárlóközpontban egy 66 éves Pest-megyei lakostól egy eddig ismeretlen személy vásárlás közben a bevásárlókocsiból egy táskát tulajdonított el. Felhívjuk a kerületi lakosok figyelmét, hogy a zsúfolt bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön, nagy forgalmú közterületeken fokozottan figyeljenek pénztárcáikra, táskáikra és különösen a benne lévő értékeikre!

Egy 55 éves kerületi férfi tett bejelentést, miszerint a Forrásmajori utcában – kerítéssel nem védett – telkén egy ismeretlen személy próbál jogtalanul talicskával elszállítani vashulladékot. A rendőrjárőr kiérkezésekor az elkövető már nem tartózkodott a helyszínen. Ezúton hívjuk fel a rákosmenti lakosok figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek a telkeiken hagyott értékeik biztonságára!

 

Rákosmenti heti sebességrekord

A múlt heti gyorshajtó a 2012. év eddigi rekordját állította fel azzal, hogy személygépkocsijával a Szent Imre utcán 92 km/h-s sebességgel száguldott a megengedett 50 km/h helyett. Az idei „csúcstartó” teljesítménye 60.000 forintnyi bírság fizetésére „ítéltetett”.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy sürgős rendőri intézkedést igénylő bejelentéseiket – az általános segélyhívó számokon kívül – megtehetik a 253-2340 illetve a 253-2312-es telefonszámokon is, ahol nem kell hosszas kapcsolással a kezelő jelentkezésére várni!