Piknik a futballmeccsen, két pont a porba hullott

\"\"\"\"\"\"

\"\"

Piknik a pályán

 

A Rákosmente-Dunakeszi NB III-as labdarúgó mérkőzésnek egyik legszívmelengetőbb pillanata: Mazsu Jánosné Erzsébet asszony a Petri utcából, a Rákosmente egyik törzsszurkolójának felesége, piknikezik az Edző téren ma, március 24-én délután. Pokróccal és keresztrejtvénnyel érkezett az Dunakeszi elleni találkozóra. A 0-0-ás döntetlennel végződött meccsen az utolsó percben kínálkozó ordító hazai gólszerzési lehetőség kivételével nem nagyon volt több említésre méltó esemény. Nem segített a gólszerzésben az sem, hogy két önkormányzati képviselő, Petrőczy Dániel és Virág Mihály is a helyszínen szurkolt a győzelemért.
Erzsébet asszony viszont jól érezte magát. Tovább erősítette nem tegnap kötetett házasságukat: hagyta férjét szurkolni, régi szenvedélyének hódolni, miközben ő kényelmesen elsütkérezett a langyos márciusi napfényben a pálya szélén. A hangosan beszélő ezúttal sem működött, így még az sem zavarta Erzsébet asszonyt az önfeledt keresztrejtvény-fejtésben.
Öröm az ürömben, hogy a vetélytársak szintén osztozkodtak a pontokon (Putnok-Maglód 2-2), így a Rákosmente megőrizheti a harmadik helyét a tabellán. Ám a tavaszi szezon eddig elvesztett négy pontja nagyon hiányozhat a végelszámolásnál.
Legközelebb március 31-én, szombaton Balassagyarmaton vendégszerepel a Rákosmente, 15 órai kezdettel.
Mazsu János biztosan ott lesz. Hogy Erzsébet asszony vele tart-e, még nem tudni. Némelyek szerint – egymás szenvedélyeinek eltűrése mellett – a távollét is jó kovásza a tartós házasságnak.