Új szabályok a fővárosi lakossági szennyvízszállításban

\"\"\"\"\"\"

Új szabályok léptek életbe a fővárosi lakossági szennyvízszállításra vonatkozóan.  
A BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. (BVK) tájékoztatása szerint a szippantott szennyvíz elszállítását fővárosi közszolgáltatóként a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft. és szerződött partnerei végzik. Az új rendszerben a vízfogyasztás alapján, a vízszámlával együtt kell fizetni azoknak, akiknek az ingatlanja csak részlegesen vagy egyáltalán nem csatornázott. A díj nettó 337,70 forint köbméterenként.
 Az első évben, azaz 2012. március elsejétől 2013. március elsejéig, átmeneti megoldásként lehetőség van arra, hogy a díjat az átvett folyékony hulladék mennyisége alapján állapítsák meg. Az erre vonatkozó igényt az FTSZV Kft. ügyfélszolgálati irodáin (melyek a FŐTÁV ügyfélszolgálati irodáin belül találhatóak) lehet személyesen jelezni, március 19-től április 13-ig. Az ügyfélszolgálati irodák címei megtalálhatóak az FTSZV Kft. honlapján (http://ftszv.hu/kapcsolat/elerhetosegek.html).
Az ügyintézéshez az alábbi dokumentumokra van szükség: egy hónapnál nem régebbi, az ingatlan tulajdonlását igazoló dokumentum, továbbá a Fővárosi Csatornázási Művek igazolása, mely azt bizonyítja, hogy az ingatlant nincs lehetőség rákötni a közcsatorna hálózatra (ezt az igazolást az FTSZV Kft. együttműködve a Fővárosi Csatornázási Művekkel le tudja hívni), valamint egy, az FTSZV Kft. által kiállított, szennyvíz elszállítását igazoló számlára.
2013. március elseje után már csak az ivóvízfogyasztáson alapuló elszámolásra lesz lehetőség.
(MTI)