Friss rendőrségi hírek

\"\"\"\"\"\"

Rákosmente szolgálatában

Az elmúlt héten a kerület egyik nagy élelmiszerüzletében elfogtak két személyt, akik édességeket akartak onnan eltulajdonítani. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy egyik elkövető még gyermekkorú, ezért őt a rendőrök a szülőknek átadták, társa ellen szabálysértési eljárás indult. Sajnálatos módon hasonló esettel a rend őrei gyakran találkoznak, hogy gyermek vagy fiatalkorú elkövetők kísérelnek lopásokat elkövetni.

Bejelentés érkezett a kerület Rendőrkapitányságára miszerint egy Rákoscsabán élő idősebb személyt a szomszédban lakók napok óta nem láttak. A kerületi járőr a tűzoltó kollégákkal együtt bejutott a lakóházba, ahol eszméletlen állapotban találták a ház tulajdonosát, akinek az életét a gyors orvosi segítség mentette meg. Ezúton szeretnénk megköszönni a szomszédok figyelmességét, mely nagyban közrejátszott abban, hogy nem történt tragédia, egyben kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a hasonló esetekben soron kívül értesítsék a hatóságokat!
 
Az elmúlt héten a Pesti út rákoskerti részén egy szabályosan közlekedő gépjármű elé lépett egy kerületi lakos. A gépjármű az ütközést már nem tudta elkerülni, s ennek következtében a gyalogosnak könnyű sérülései keletkeztek. A rendőri intézkedési során derült ki, hogy a gyalogos hibájából eredő balesetet annak erősen ittassága okozta.

Március 7-én az esti órákban a kerület járőrét egy közlekedési balesethez riasztották, melynek intézkedése során megállapítást nyert, hogy a baleset okozója erősen ittas állapotban vezette a személygépkocsit, ezért ellene büntetőeljárás indult. Megelőzendő a hasonló eseteket felhívjuk a tisztelt rákosmenti lakosok figyelmét, hogy a kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai fokozott figyelmet fordítanak a közlekedési szabályok megsértői és azon belül is az ittas vezetőkre!

Bűnügyek, melyekből okulhatunk, tanulhatunk

Egy 1929-es születésű idős kerületi lakostól lopták el 65.000.- forintját a Fő térhez közeli területen, oly módszerrel, hogy az idős urat pénzkérés indokával leszólították, őt körbeállták, majd figyelmét elterelve a táskájában lévő pénztárcájából a fenti összeget eltulajdonították. Kérjük, hogy az ilyen esetek elkerülése érdekében a hasonló szituációkat próbálják elkerülni, idegenekkel – ha gyanús körülményt észlelnek – ne elegyedjenek szóba, illetve értékeikre fokozott figyelemmel legyenek!

A tavasz beálltával több bejelentés érkezett a Rendőrkapitányságra, hogy döntően a belső városrészek zsúfolt tömegközlekedési eszközein táskájukból vagy ruházatukból eltulajdonítják mobiltelefonjaikat illetve pénztárcájukat. A zsebtolvajlás az egyik olyan vagyonelleni bűncselekmény, melynek elkövethetősége kis odafigyeléssel minimálisra csökkenthető. Ennek érdekében kérjük, hogy értékeiket zsúfolt járműveken belső zsebeikbe tartsák illetve a válltáskájukat szorosan maguk előtt – a test őrizetében – hordják, azokat a tömegközlekedési eszközön ne tegyék le, ne forduljanak el tőlük, a hátukon lévő táskákba pedig értékeket ne tároljanak!

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy sürgős rendőri intézkedést igénylő bejelentéseiket – az általános segélyhívó számokon kívül – megtehetik a 253-2340 illetve a 253-2312-es telefonszámokon is, ahol nem kell hosszas kapcsolással a kezelő jelentkezésére várni!