A gyertyák csonkig égtek a Jókaiban

\"\"\"\"\"\"

\"\"

Gyertyás felvonulással vette kezdetét a napoknan a Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskola ünnepségsorozata, amelyet az intézmény fennállásának 250. évfordulójára állított össze a Jókai Emlékbizottság. A dátum nem véletlen, hiszen Jókai születésnapjához, február 18-hoz kötődik. A közel háromnegyedórás séta előtt a diákok, szülők, pedagógusok koszorúzással egybekötött, rövid megemlékezést tartottak az iskola folyosóján elhelyezett Jókai-emléktáblánál, verssel, prózával idézve a névadó emlékét.
A programok áprilisban folytatódnak, elsőként a hagyományos Jókai-napi ünnepséggel, melynek a Vigyázó Sándor Művelődési Ház ad otthont, majd az úgynevezett Jókai-hetet nyitja a Csaba Házban egy műsoros megnyitóval egybekötött kiállítás, melynek célja, hogy az intézménnyel, diákélettel kapcsolatos, azt valamilyen formában megörökítő egykori és mai tárgyi emlékeket bemutassák, közkinccsé tegyék minden érdeklődő számára. Az ünnepi héten lesz rajzkiállítás, Jókai-bableves főzőverseny, faültetés, mozifilm nézés, vetélkedő a nagy mesemondó életéről, kirándulás Révkomáromba, Jókai szülővárosába, és végül Jókai sírjánál koszorúzással emlékezve zárul a negyed évszázada fennálló iskola ünnepségsorozata.
A kiállításra szeretettel várja az iskola az „öregdiákok” relikviáit: bizonyítványokat, fotókat, okleveleket, és mindent, ami az iskola múltjához kötődik.