Friss rendőrségi hírek

\"\"\"\"\"\"

Rákosmente szolgálatában

Február 14-ére virradó éjszaka az Újlak utca 4. szám előtt a mozgáskorlátozottak részére fenntartott helyen jogosultan várakozó parkoló gépjármű bal oldalon lévő első üvegét betörték és onnan a tulajdonos – névre szóló – mozgáskorlátozott igazolványát eltulajdonították. Szintén hasonló jellegű bűncselekmény történt a Földműves utca 14 sz. előtt, ahol ugyanezzel a módszerrel vitték el a gépjármű tulajdonos igazolványát.

Egy kerületi állampolgár a Pesti úti hipermarketben az esti órákban áruvédelmi etikett eltávolításával tulajdonított el egy rúd szalámit 5000.- forint értékben. A 40 éves elkövetőt a helyszínen elfogták a rend őrei. Szintén ebben a hipermarketben egy fiatalkorú és egy gyermekkorú elkövető 2.400.- forint értékben kozmetikai cikkeket tulajdonított el. A fiatalkorú elkövető kérésére a gyermekkorú a kabátjában rejtetve próbálta ellopni a termékeket, melyeket a kijáratnál történt elszámoltatáskor a biztonsági őröknek átadott.

Egy Pest megyei lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki a Kaszáló utcai lakótelepen bántalmazás szándékával a haját meghúzta. A sértettnek más sérülése nem keletkezett, csupán ruhája szennyeződött.

Február 18-án szombati napon egy hajléktalan személy a Pesti úti hipermarketből pipere cikkeket 183.000.- forint értékben tulajdonított el, oly módon, hogy azokat alufóliával kibélelt táskájába rejtette. A gyors rendőrségi intézkedés eredményekét a kerület járőrei az elkövetőt elfogták.

A Kaszáló utcából egy alkohol befolyásoltsága alatt lévő időkorú lakost – biztonsági intézkedés keretében – a rendőrjárőr otthonába szállította. Az állampolgár elmondása szerint nyugtató gyógyszerre fogyasztotta az alkoholt, ezért a járőr értesítette a mentőket, akik az Erzsébet kórház toxikológiai osztályára szállították a szépkorú személyt.

A kerület járőrei a Bakancsos úton egy 34 éves hajléktalant találtak erősen ittas állapotban, aki a forgalmi sávban keresztben feküdt a hasát fájlalva. A fedél nélkül élő elmondása szerint egy gépjármű sodorta el, azonban később a történetet módosítva elmondta hogy valójában őt a buszról az illuminált állapota és utazásra jogosító jegy hiánya miatt leszállították. A járőr a mentőszolgálatot értesítette, akik az Országos Baleseti Intézetbe szállították.

Február 19-én vasárnap az egyik kerületben szolgálatot teljesítő járőr észlelte, hogy egy megkülönböztető jelzést használó tűzoltó gépjármű halad a Naplás úton. Segítségnyújtás okán a tűzoltógépjárművet követve egy régi sóderbánya területére értek, ahol egy lakókocsi égett. Az oltás során a tűzoltók a lakókocsiban egy eszméletlen személyt találtak, aki életjeleket nem mutatott.

Egy 44 éves kerületi lakos gyalogosan szeretett volna átjutni a Ferihegyi út 137. szám előtt, amikor egy – a városközpont felől Rákoshegy irányába – közlekedő ismeretlen forgalmi rendszámú – feltehetően ford típusú szürke színű – gépjármű elütötte. Az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett. A gépjármű vezetője – a rendőrjárőr kiérkezése előtt – adatai hátrahagyása nélkül továbbhajtott. Az ügyben a BRFK közlekedésrendészeti Főosztálya ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást.

Bűnügyek, melyekből okulhatunk, tanulhatunk

A BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást, aki február 17-én a kora reggeli órákban a Kopolya utca egyik családi házába – a nyitott pinceajtón át – jutott be, onnan egy darab laptopot – adathordozóval együtt – tulajdonított el. A bűncselekmény által okozott kár több mint 200.000.- forint. Kérjük a lakosokat, hogy különös figyelmet fordítsanak ingatlanjaik, illetve a lakóingatlanhoz tartozó melléképületek biztonságára!

Február 17-én reggeli órákban a Sóska utca egyik családi házában csöngettek be az Elmű munkatársainak kiadva magukat ismeretlen tettesek. Ily módon a lakásba bejutva – a sértett figyelmét elterelve – 60.000.- forintnyi készpénzt és kb. 900.000.- forint értékű ékszert tulajdonítottak el.

A BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást, aki az egyik Pesti úti kereskedelmi egység parkolójában pénzváltást színlelve – a sértett figyelmét elterelve – annak pénztárcájából 28.000.- forint készpénzt tulajdonított el. Felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy a bevásárlóközpontoknál – a váltópénzt kéregetőkre tekintettel – fokozottan figyeljenek értékeikre és pénztárcájukra!

Rákosmenti heti sebességrekord

Az év 7. hetének gyorshajtó aranyérmese a Péceli úton 84 km/h-s sebességgel – a megengedett 50 helyett – száguldott. A teljesítményt megörökítvén 45.000 forintnyi bírsággal jutalmazták a rend őrei.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy sürgős rendőri intézkedést igénylő bejelentéseiket – az általános segélyhívó számokon kívül – megtehetik a 253-2340 illetve a 253-2312-es telefonszámokon is, ahol nem kell hosszas kapcsolással a kezelő jelentkezésére várni!