Az Újlak lett a legadakozóbb iskola

\"\"\"\"\"\"

\"\"

Mosolygó Zoltánné igazgatóhelyettes átveszi az oklevelet és a jegyeket Asztalos Dávidtól és Petrőczy Dánieltől a a farsangi bál pódiumán

 

A Jótékonysági Újlak Farsangi Bál keretein belül adták át a XVII. kerület legadakozóbb iskolájának járó oklevelet és belépőjegyeket a Pom-Pom
meséi című előadásra, illetve egyéb gyermekeknek szóló előadásokra tegnap, február 18-án.
A XVII. kerület legadakozóbb iskolája díjat a helyi Fidelitas csoport tagjai
hozták létre még 2011-ben. Idén került rá sor először, hogy a fiatalok az ajándékgyűjtési akciójukat kibővítették ezen "versennyel" is. Az "Ajándékozz egy cipősdoboznyi játékot" című kampányukat 2011 telén indították annak érdekében, hogy sok-sok rászoruló kerületi gyermek karácsonyát tegyék boldogabbá. Az akció a vártnál is sokkal jobban sikerült. A korábbi évek tapasztalataival ellentétben idén óriási mennyiségű cipősdobozt juttattak el hozzájuk a gyermekek és a pedagógusok. Összesen 658 ajándékdoboz gyűlt össze, melynek közel az 1/3 része érkezett az Újlak iskola diákjaitól.
A második helyen a Kossuth Lajos Általános Iskola, a harmadik helyen pedig a Gregor József Általános Iskola végzett.
A díjat Asztalos Dávid a XVII. kerületi Fidelitas elnöke és Petrőczy Dániel önkormányzati képviselő adták át.
Asztalos Dávid honlapunknak elmondta, folytatni fogják ezt a hagyományt 2012-ben is, és nagyon remélik, hogy jövőre is ilyen lelkesedéssel fognak készülni a gyermekek a karácsonyi ajándékgyűjtő akcióra.
 
\"\"
 
Dj Dominic, alias Várkonyi Attila Petrőczy Dániellel jó hangulatot teremtett az esti diszkó idején. Az iskolások szívesen "csápoltak" velük.