Friss rendőrségi hírek

\"\"\"\"\"\"

Rákosmente szolgálatában
 
A Pesti út és Tápióbicske utca kereszteződésénél a kerületi járőr egy alkoholos befolyásoltságtól földön fekvő személyt talált, aki képtelen volt felkelni s az intézkedés során kiderült, hogy valószínűsíthetően az állampolgár nem találna haza. A rákosmenti rendőrjárőr ezért a 64 éves kerületi lakost – biztonsági intézkedés keretében – a kihűlés és fagyhalál veszélye miatt lakcímére szállította és hozzátartozójának átadta.

A kerületi rendőrkapitányságra egy Ferihegyi utcai társasház gondnoka tett bejelentést a lakásokban, folyosókon és a pincében érezhető gázszag miatt. A gondnok a főcsap elzárását követően értesítette a rendőrség ügyeletét. Az időben kiérkező járőr segített a közveszély elhárításában és értesítette a Fővárosi Gázművek diszpécserszolgálatát. A közmű szakemberei műszerekkel azonnal megkezdték a műszaki hiba feltárását és gyors, szakszerű intézkedésüknek köszönhetően a baj hamar elhárult.

Fontosabb bűnügyi események, eredmények
 
A rend gondos őrei a gyors reagálásnak köszönhetően egy 55 éves férfit elfogtak, aki egy városközponti tízemeletes ház II. emeletén a folyosót a lépcsőháztól elválasztó ajtó ablaküvegét – az ott lakó személlyel történt szóváltást követően – egy bottal betörte.

Nyolc napon belüli sérülést szenvedtek azok a férfiak, akik az Örs vezér teréről induló 97E jelű buszon egymással szóváltásba keveredtek, s az egyikük dühe a tettlegességig fajult. A támadás elhárítását lábbal kivédő személy és támadója is megsérült, előbbit mentőautóval szállították az Országos Baleseti Intézetbe.

Bűncselekmény elkövetésének gyanújával, elszámoltatása miatt állítottak elő egy 27 éves örkényi lakost, akiben felismerni vélték az Orgoványi utca egyik családi házába trükkös lopást megkísérlő bűnelkövetőt.

A Pesti út 117. szám alatt található egykori kínai büfé lakattal lezárt helyiségébe ismeretlen személy hatolt be, s onnan gázpalackokat, gáz üzemű fűtőberendezést, alumínium edényeket tulajdonított el. A lopási és rongálási kár megállapítása jelenleg folyamatban van.

A Pesti úti hipermarketben két kerületben élő fiatalkorú – 15 éves – lány 4 db. ceruzaelemet és egy bizsu medált próbált meg – ruházatba rejtve – eltulajdonítani. Az áruházi operátor kérte a kerületi rendőrjárőr intézkedését a 2.509 Ft értékű lopás ügyében.
 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy sürgős rendőri intézkedést igénylő bejelentéseiket – az általános segélyhívó számokon kívül – megtehetik a 253-2340 illetve a 253-2312-es telefonszámokon is, ahol nem kell hosszas kapcsolással a kezelő jelentkezésére várni!