Friss rendőrségi hírek

\"\"\"\"\"\"

Rákosmenti eredmények

Krammer György Zsolt rákosmenti rendőrkapitány értékelte az év első hónapjának tevékenységét, eredményeit. A rendőr ezredes a sikeres elfogásokkal kapcsolatban elismerően nyilatkozott a kerületi rendőrök munkájáról. A rend őreinek köszönhetően januárban 5 kiemelt ügyben 8 elkövető csuklóján kattant bilincs. A kapitányságvezető hangsúlyozta: a kerületi rendőrség sikereihez nagyban hozzájárult a Rákosmentén élő lakosok közreműködése is, hiszen a bűnelkövetési helyzetek felismerése, a gyors állampolgári reagálás, az időben érkező bejelentések, a gyanús körülmények és a bűnelkövetői szándék felismerése elengedhetetlen a rendőrség eredményes munkájához.

Rákosmente szolgálatában

A téli krízishelyzetre való tekintettel a kerület rendőrei kiemelt figyelmet fordítanak a közterületen élő hajléktalan személyekre. A szélsőséges időjárásra való felkészülés nem volt hiába való, s a járőrök kitűnően vizsgáztak figyelmességből is, hiszen az elmúlt hetekben az időben érkező segítség számtalan esetben mentett emberi életet.

A kerületi járőr egy 42 éves hajléktalan személyt – biztonsági intézkedés keretében – a kihűlés és fagyhalál veszélye miatt a rákosmenti Rendőrkapitányságra kísért, ahonnan a fedél nélküli állampolgárt a Menhely Alapítvány krízisautója az Előd utcai intézménybe szállított.

A rend őre a Kaszáló utcában egy 25 éves ittas állapotban lévő személyt talált, akinek – a fennálló kihűlés veszélye miatt – hazaszállításáról gondoskodott.

Február első hétvégéjén a városközpont egyik buszmegállójában egy 24 éves hajléktalan személyt észlelt a rákosmenti járőr, akihez mentőt hívott segítségül. Az alkoholos befolyásoltság alatt lévő személyt kórházba szállították.

A Ferihegyi úton egy középkorú férfi a havas jeges úton megcsúszott, melynek következtében fejsérülést szenvedett. A rend őre – biztonsági intézkedés keretében – mentőt hívott, akik az Országos Baleseti Intézetbe szállították.


Egy 58 éves férfi szintén a rendkívüli téli időjárás következtében szenvedett balestet a kerületben. A Csabai úton gyalogosan közlekedve haladt a havas jeges járdán, melyen megcsúszott és a lábát beütötte. A segítségére siető járőr a Ferihegyi úti biztonságot nyújtó otthonába szállította.

Bejelentés érkezett a kerületi rendőrkapitányságra, miszerint egy az Ananász utcában élő idős néninél évek óta nincs villany, így bizonytalan, hogy a hideg napokra tüzelővel rendelkezik-e. A szomszéd bejelentésére a rendőrjárőr a helyszínen megjelent. Az idős hölgy elmondta, hogy valóban nincs villany a házában, azonban tüzelője egyelőre még van illetve a szomszédoktól is sok támogatást kap, így egyéb külső segítséget nem igényel. A rend őrei felvilágosítást nyújtottak arról, hogy hova fordulhat ha úgy érzi, hogy szüksége van segítségre. Kérjük a lakosokat, hogy különös figyelmet fordítsanak a lakókörnyezetükben egyedülélő idős, beteg embertársaikra, lehetőleg naponta több alkalommal látogassák meg őket és érdeklődjenek egészségi állapotuk felől!

A rendőri segítségnek köszönhetően egy kerületben élő középkorú hölgyet gyógyszer-túladagolás miatt – biztonsági intézkedés keretében – otthonából az Erzsébet kórház toxikológiai osztályára szállítottak.


Fontosabb bűnügyi események, eredmények

Február elején a kerületi járőrök két fiatal felnőtt férfit fogtak el. A személyek a Csabai utcában gyalogosan haladtak, amikor is a járőrök figyelmesek lettek rájuk. A fiatalokat a rend őrei megállították, elszámoltatásuk közben kiderült, hogy a közelben parkoló személygépkocsijukból az üzemanyag elfogyott. A tulajdonuknak mondott gépjárműről kiderült, hogy 10 nappal azelőtt lopták el az Akácvirág utcából. Az elkövetők elmondták, hogy más alkalmakkor is tulajdonítottak el kis értékű, használt gépjárműveket, melyeket egy ideig használtak, majd szétbontották és fémhulladékként értékesítették.

Február 2-án az esti órákban a rendőrök két férfit fogtak el az Ebergény utcai buszmegállóban. A megállóban álló 169E busz vezetőjét fenyegették, szidalmazták, a vezetőfülkét ököllel ütötték. A vezető értesítette a közelben lévő rendőröket, akik a helyszínen kihallgatták az elkövetőket, akik az igazoltatásuk során folyamatosan agresszív magatartást tanúsítottak. Az egyik elkövető a rendőrök jelenléte ellenére is a sofőrt bántalmazta, ezért a Rendőrkapitányságon előállították őket.

Szintén még február 2-án történt, hogy a Jászágó utcai családi házban ismeretlen tettesek nyitott ajtón keresztül behatoltak, ahol az elkövetők a tulajdonost és feleségét a földre lökték, kezüket-lábukat összekötötték, szájukat bekötötték illetve fenyegetően értékeik átadását követelték tőlük. A kapitányság az elkövetők ellen nyomozást folytat.

A Naplás úti élelmiszerüzletben szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt igazoltattak egy 39 éves nőt, amikor is kiderült, hogy ellene a monori rendőrkapitányság elfogató parancsot bocsátott ki. A bűnözőt a járőrök elfogták, a Rendőrkapitányságon előállították és kihallgatása megtörtént.


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy sürgős rendőri intézkedést igénylő bejelentéseiket – az általános segélyhívó számokon kívül – megtehetik a 253-2340 illetve a 253-2312-es telefonszámokon is, ahol nem kell hosszas kapcsolással a kezelő jelentkezésére várni!