250 éves a Jókai

\"\"\"\"\"\"

1762-ben iskolát alapítottak Rákoscsabán, mely iskola az évtizedek alatt bekövetkezett változások után is oktató-nevelőmunkájával szolgálja az itt élőket.
A 250. évfordulót az iskola tanulói, pedagógusai, a szülők gazdag programmal készülve teszik emlékezetessé a most idejáróknak.
Az emlékév nyitórendezvénye Jókai Mór születésnapjával veszi kezdetét. Február 20-án az iskola falán lévő emléktábla megkoszorúzásával, majd fáklyás felvonulással emlékeznek az írófejedelemre a résztvevők.
Áprilisban a Vigyázó Sándor Művelődési Házban kerül megrendezésre a Jókai nap.
A Rákoscsabai Közösségi Házban iskolatörténeti kiállítás megnyitásával folytatódik az emlékhét, melyhez Ádám Ferenc, az Erdős Reneé Ház igazgatója és Szanyi Dezső történelemtanár, helytörténész nyújtott segítséget. A hét folyamán a Rákosmenti Népművészeti Egyesület népművészei kézműves foglalkozásokra, kirakodóvásárra várják a gyerekeket és szüleiket, majd sportbemutatók, előadások, Öko-programok, istentisztelettel egybekötött koncert teszi változatossá a hét napjait. Zárásként a Jókais diákok és szüleik egy főzőverseny keretében közösen készítik el a Jókai bablevest.
A tiszteletreméltó 250 év, a név, a hagyományok ápolása, az értékek közvetítése kötelezettséget jelent valamennyiünk számára. Igyekszünk megfelelni ennek.
A programokra minden kedves szülőt, régen itt dolgozó tanárt, tanulót szeretettel várunk.