658 cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött a XVII. kerületi Fidelitas

\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A gazdára váró ünnepi csomagok a szervezet irodájában

 

A fiatalok nagy meglepetésére hatalmas mennyiségű ajándék gyűlt össze az általuk meghirdetett Ajándékozz egy cipősdoboznyi játékot akció keretein belül. A kezdetekkor döcögősen induló program december 16-i zárásakor viszont már több mint félezer játékokkal teli dobozt gyűjthettek be kerületünk iskoláiból. A fiatalok pontos adatokkal azonban csak december 20-án este tudtak szolgálni, ugyanis hétfőn és kedden is folyamatosan érkeztek még a gyönyörűen becsomagolt és gyermekek által felcímkézett ajándékok. 
– Mikor azt gondoltuk, hogy most már tényleg lezárjuk a programot, hogy minden cipősdoboz legkésőbb december 23-ig megérkezzen a gyermekekhez, délután még mindig csörgött a telefonom, és érkeztek az újabbnál-újabb ajándékok – mondta Asztalos Dávid, a szervezet XVII. kerületi elnöke.
A végleges darabszám: 658 cipősdoboz. A fiatalok elmondása alapján ez rendkívül nagy teljesítmény, mert a kerületi Fidelitas történetében még soha, semmilyen alkalomra nem érkezett ennyi felajánlás és ajándék.
A programot egyébként hosszú munka előzte meg. Több taggyűlést tartottak, készítettek plakátokat, felhívást, szórólapot és felvették a kapcsolatot minden illetékes intézménnyel és az önkormányzattal is. – Köszönetet szeretnénk mondani Varjúné Fekete Ildikó irodavezetőnek, aki az iskolák közötti kommunikáció felgyorsításában segített. Köszönet a Napsugár Óvodának is, amely annak ellenére gyűjtött sok-sok szép ajándékot, hogy a felhívás idén még csupán az iskoláknak szólt – emelte ki Asztalos Dávid.
Habár a tagok a vizsgaidőszak és a karácsonyi készülődés kellős közepén vannak, mégis kötelességüknek tekintik, hogy december 23-ig minden ajándék megfelelő helyre kerüljön.
Felvették a kapcsolatot a XVII. kerületi Gyermekjóléti Központtal, a RÉS Alapítvánnyal, az Oltalom Karitatív Egyesülettel továbbá még számos kerületünkben működő alapítvánnyal és segélyszervezettel.
 
\"\"
 
A szervezők egy csoportja
 
A program teljes lebonyolításában aktívan részt vett Gerendai Dorottya, Krisztel Renáta, Helmeczi Gina, Dudás Gábor, Barkó Ivett és Asztalos Dávid csoportelnök is. A plakátok elkészítésében és előteremtésében nagy segítséget kaptak Sipos Bencétől, a szervezet korábbi elnökétől, illetve az ajándékok összegyűjtésénél pedig Petrőczy Dániel önkormányzati képviselőtől is.
A már korábban beharangozott, a helyi Fidelitas által létrehozott Kerületünk legadakozóbb iskolája díj januárban kerül majd átadásra.
Első helyen végzett az Újlak Utcai Általános Iskola, kicsivel utána ezüstérmesként a Kossuth Lajos Általános Iskola, és a harmadik helyezést a Gregor József Általános Iskola érte el, csupán néhány dobozzal megelőzve a Zrínyi Miklós Általános Iskolát.