Gyerekek, nyugdíjasok közösen karácsonyoztak Keresztúron

\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A játékos angol számtankönyv sikere. A békák képe vonzotta a legtöbb szemet a Mákvirág Óvodában 

A Csillagszem Óvodában ma, december 16-án, a Mákvirág Óvoda csoportjaiban tegnap látogatta meg a karácsonyi ünnepségeket Várbíró Anita, a körzet önkormányzati képviselője. Együtt volt a gyerekekkel a Jézuska megérkezésénél, a fa alatti ajándékok felfedezésénél, kibontásánál. Akik hívták, mert sokan kérték, még játszott is velük az ugráló békákkal, a társasjátékokkal, az angol nyelvű okos könyvvel, amelyből mások mellett az összeadás és a kivonás rejtelmeit lehetett megérezni. Együtt kóstolta meg Várbíró Anita a ünnepi süteményeket is a kicsikkel. A gyerekek bizalommal fordultak hozzá, keresték a társaságát, örültek, hogy köztük van.
 
\"\"
 
Közös éneklés a karácsonyfa körül a Csillagszem Óvodában
 
Horváth Mária, a Mákvirág Óvoda vezetője elmondta, azért karácsonyoztak ezen a héten, mert így még minden óvodás jelen van, a csoportok hiányzó nélkül, közösen élik meg az ünnepet. A jövő héten várhatóan már – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – többen maradnak otthon a karácsonyra készülő szülők mellett.
Akad olyan gyerek is, tette hozzá Horváth Mária, akiknek a szülei nem állítanak karácsonyfát, s így az óvodai csoportban neki is jutott élmény ebből a szép szimbólumból.
Az MSZOSZ Nyugdíjas Klubja szintén tegnap tartotta karácsonyi összejövetelét. Eljött az eseményre Fohsz Tivadar alpolgármester, Várbíró Anita képviselő, s ott volt Hajnal Csilla is, a Vigyázó Sándor Művelődési Ház igazgatója. Halász Károlyné klubvezető köszönetet mondott mindazon támogatóknak, akik közreműködtek abban, hogy a klubba járó sok-sok nyugdíjas tartalmas közösségi életet élhessen. Így az önkormányzatnak, illetve a művelődési ház vezetőjének is.

Várbíró Anitát több nyugdíjas személyesen is megkereste. Személyisége, közvetlensége – a jelek szerint – nemcsak a kisgyerekek, de az idősek számára is vonzó. Szívesen időznek a társaságában.

A nyugdíjasok közösen megebédeltek, majd egy ünnepi műsort megtekintve tették emlékezetessé önmaguk számára a közösen megélt idei karácsonyt.
 
\"\"

Nyugdíjasok között a Vigyázóban. Halász Károlyné köszöntőjét mondja.