Mikulás a Mákvirágban

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A csillogó gyerekszemek a Mikulásra tapadnak. Együtt készülődött a gyerekekkel Várbíró Anita képviselő és az óvodavezető, Horváth Mária is.

 

Várbíró Anita ma, december 6-án reggel együtt várta a Mikulást a Mákvirág Óvoda gyerekeivel. Ezúttal senki nem volt rosszcsont, se nem „mákvirág”, közösen szépen megtisztogatták a cipőket, és kitették az ablakba. Akinek nem sikerült a legjobban, annak a képviselő segített fényesre suvickolni az aprócska lábbeliket.
A nagy készülődés nem volt hiábavaló. Kisvártatva megérkezett a Mikulás, s végigjárta az óvodáscsoportokat. Énekkel, verssel köszöntötték a gyerekek.
Amikor véget ért egy-egy csoport produkciója, s az óvodások visszaindultak a csoportszobába, akkor érte őket az igazi meglepetés. A cipőcskék megteltek ajándékkal. A történéseket innentől fogva nem nehéz kitalálni.
Várbíró Anita, rákoskeresztúri önkormányzati képviselő mai egész délelőttjét a gyerekek között töltötte. Rendszeres látogatásai révén nem idegenek egymás számára. Sőt! Játszottak, énekeltek, beszélgettek. Szemlátomást, jól érezték magukat együtt.
A képviselő kapcsolata szoros a szülőkkel és az óvoda vezetőjével, Horváth Máriával is. Igaz, ebben semmi különös nincs. Így van rendjén.
De a szülőknek, a kívülállóknak mégis jó látni az ilyesmit. Hiszen a szemünk fényéről, a gyerekeinkről van szó!