Kisállatok a fedélzeten

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A gyerekek körbefogják a tarka nyuszival is hamar megbarátkozó Virág Mihály képviselőt, hogy közösen simogassák meg a tapsifülest

 

A hétvége egyik látványos rendezvénye a Rákosmenti kisállat-kiállítás a Péceli út 144. szám alatti RTK sporttelepen lévő törnateremben. A közel ezer kisállat seregszemléjét Virág Mihály rákoscsabai képviselő nyitotta meg ma, december 3-án délelőtt. A kiállított élőlények kétharmada a legkülönfélébb galambfajtákból kerül ki, de láthat a nagyérdemű nyuszikat, papagájokat, különleges baromfikat is. Az évente egyszer, télen megrendezésre kerülő rákosmenti kisállat bemutatót a kerületi kisállattenyésztő egyesület szervezte. Mint Szuttor Mihály, a szervezet titkára érdeklődésünkre elmondta, elsősorban a XVII. kerületből és a környező településekről jöttek tenyésztők.
Tegnap délután már kétszáz rákosmenti óvodás és kisiskolás látogatta meg a rendezvényt.
A kiállítás célja a gyerekek számára elsősorban az ismeretterjesztés, a tenyésztőknek pedig az eredményes szereplés a versenyben. A kiállított kisállatokat ugyanis szakmai zsűri tekinti meg, s minősítésből kiderül, kinek a portékája a legjobb. A bemutató egyúttal börze is, mód van az eladó kisállatok értékesítésére is.
Ma délelőtt – a Tizenhetedik Online december 1-én közreadta az esemény meghívóját – nagyszámú érdeklődő kereste föl az RTK tornatermét, ami azt példázza, hogy hétvégi családi programnak is kitűnő ez az esemény.
A gyerekek kétszeresen is örülhetnek. Nemcsak az álatokkal találkozhatnak, hanem a Kalandpark Játszóház jóvoltából még térítésmentesen kifestethetik arcocskájukat is. 
 
\"\"

Virág Mihály köszöntő beszédét mondja. Mellette Babusa János, a kisállat tenyésztő egyesület elnöke, illetve Ruthner György, dr. Hrutka Zsolt és Lukoczki Károly önkormányzati képviselő.