Meghosszabbodik a Ferihegyi út, tovább épül a csatorna

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A fórum résztvevőinek egy csoportja

Kili Tamás felvétele

Mégis meghosszabodik végre a Ferihegyi út, tehermentesítve a rendkívüli forgalmat bonyolító Baross utcát. Javulhat tehát a rákoshegyiek életminősége. A várhatóan 2012 őszén folytatódó csatornázási program is ebbe az irányba hat a kerület három ellátatlan részén: Rákoshegy, Rákoskert és Rákoscsaba egy-egy kisebb területén.
Riz Levente polgármester, országgyűlési képviselő bejelentései közül emeltünk ki kettőt, amely tegnap, december 1-én hangzott el a Vigyázó Sándor Művelődési Házban megtartott Közmeghallgatáson.
A művelődési ház Fórumtermét megtöltő hallgatóság soraiban minden jelenlévő elmondta kérdését, felvetését, s a Polgármesteri Hivatal vezetői, vezető tisztségviselői válaszoltak rá. Jelen volt a képviselő testület egy híján valamennyi tagja. Eljött a tanácskozásra mások mellett Krammer György Zsolt, a kerület új rendőrkapitánya is.
Elöljáróban Riz Levente kettős minőségében adott tájékoztatást az ország és a kerület helyzetéről. Úgy, ahogy az országgyűlési képviselői, illetve a polgármesteri székből látszik.
Elmondta többek közt, november 29-én fogadta el az országgyűlés módosító indítványát, melynek révén a központi költségvetés 900 millió forintot biztosít a Ferihegyi út meghosszabbítására. Ezt az összeget – helyi forrással kiegészítve – kétszer egysávos közút megépítésére használja föl a városrész. Jövőre a jelenleg is zajló kisajátítások folytatódnak, illetve elkészülnek a tervek az út megépítésére. A kivitelezés 2013-ban történik.
Ennek azért van különösen nagy jelentősége, mert általa tehermentesül a rákoshegyi Baross utca, s végre valahára megvalósul az a terv, amely minden választási ciklusban szerepelt a győzelemért versengő pártok kínálatában. Most végre nemcsak beszélünk a Ferihegyi út meghosszabbításáról, hanem meg is valósul.
Riz Levente beszámolójában utalt a kerület több részén még megoldatlan csatornahelyzetre is, amely 2007 óta a Főváros lelkiismeretét nyomja. Budapesten ugyanis csak a Főváros építhet csatornát.
Mint hallani fogják, elhangzik tájékoztatójában, hogy jövő év szeptemberében munkához látnak az építők, s lesz csatorna a kerületben ott is, ahol még nincs, s ahol már nagyon-nagyon várják.
Tekintsék meg Riz Levente Közmeghallgatáson elmondott tájékoztatóját!